جام جم نوشت: امسال سالی است که از سوی رهبر انقلاب، سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام گرفته و رسانه ملی مدتی است برنامههایش را همسو با شعار سال 95 بر محور برنامههای اقتصادی قرار داده و توجه به الگوهای صحیح مصرف و دوری از مصرفگرایی افراطی را بویژه با تاکید بر سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی در دستور اصلی کار خود گنجانیده است.
در همین خصوص یکی از برنامههایی که تولید شده و مورد توجه مخاطبان هم قرار گرفته، مسابقهای است با نام «خانه ما» که با رویکردی تازه تولید شده و بر محور اصلی دوری از اسراف و توجه به شیوههای مصرف صحیح میچرخد. خانه ما امسال در قالب مسابقهای 9 قسمتی ابتدا از شبکه یک سیما و سپس شبکه افق برای مخاطبان به نمایش درآمد و حالا سری دوم آن این بار در شهر اصفهان در حال ضبط است.
حسام اسلامی، کارگردان و مستندساز جوانی است که خانه ما دومین تجربه او در کار کارگردانی تلویزیونی محسوب میشود. وی که پیش از این کارگردانی مسابقه مستند «فرمانده» را هم برای پخش از شبکه سه سیما و افق در کارنامه خود دارد، درخصوص شرایط و وضعیت تولید کار در سری جدید این مجموعه به جامجم گفت: تاکنون مراحل ضبط نیمی از این مجموعه سپری شده و ما اکنون در حال ضبط قسمتهای مربوط به سفر خانوادههای شرکتکننده هستیم.
اسلامی در توضیح روال و مسیر در نظر گرفته شده برای سری دوم این مسابقه و تفاوتها و تغییرات آن با سری اول کار تصریح کرد: کلیت و موضوع کار همان است، اما خب به هر حال خانوادههای شرکتکننده عوض شدهاند و علاوه بر آن سعی کردهایم برای هر قسمت از کار یک غافلگیری جدید را هم برای شرکتکنندگان در نظر بگیریم که این عامل تفاوت و جذابیتی برای کار محسوب میشود.
کارگردان مسابقات مستند فرمانده و خانه ما به موضوع و محور اصلی این مجموعه هم اشاره کرده و در توصیف ماهیت این برنامه توضیح داد: متاسفانه شاهد هستیم بسیاری از افراد و خانوادهها برنامهریزی درست و اقتصادیای برای خرج کردن و پیش بردن منافع مالی خود در طول زندگی روزمره ندارند و حتی برای کوچکترین تصمیمات چون خوشگذرانی و یک مسافرت دو سه روزه هم به لحاظ اقتصادی برنامهریزی نمیکنند و همه چیز براساس پیشآمدها رقم میخورد. لذا ما در تعریف ضوابط این مسابقه کوشیدهایم برای هر مرحله به نوعی یک چالش را رقم بزنیم و از خانوادهها بخواهیم به منظور پیشبرد امور برنامه ریزی و دقت را چاشنی کار خود کنند. این ایدهای کلی است که از ابتدا در خانه ما مد نظر بوده است. اسلامی در تعریف اقتصادی بودن برنامه تصریح کرد: کلیدواژههایی چون مصرف و الگوهای صحیح اقتصادی درست است که در برنامه ما مورد توجه قرار میگیرند، اما خانه ما لزوما با هدف صرفهجویی یا آموزش درست مصرف کردن روی آنتن نمیرود. تنها میخواهیم این چالش را برای خانوادهها ایجاد کنیم که برای تصمیمات لحظهایشان وقت بیشتری صرف کنند و بدانند همان تصمیم چه تاثیراتی در زندگیهایشان میتواند به دنبال داشته باشد.
کارگردان خانه ما از نقش شرکتکنندگان و عکسالعملهای آنان در پیشبرد هرچه طبیعیتر مسابقه هم غافل نبوده و با اشاره به اینکه چرا این خانوادهها از میان افرادی کاملا غریبه با هم انتخاب شدهاند، تاکید کرد: از اول تصمیم ما همین بود؛ چراکه اگر مثلا قرار میشد این افراد از میان اعضای مختلف یک خانواده انتخاب شوند ممکن بود رودربایستی یا ملاحظاتشان موجب شود خیلی با هم رقابت نکنند و مراعات یکدیگر را کنند، اما حالا مسابقه شکلی جدیتر و فضایی کاملا رقابتی دارد.
حسین افشار یکی از دو تهیهکننده کار است که در کنار مهدی مطهر، کار تولید و تهیه این مجموعه مسابقه مستند را عهدهدار است. وی در تعریف شرایط کنونی ضبط کار توضیح داد: ضبط و فیلمبرداری سری دوم کار در حال حاضر در حال انجام بوده و پیشبینی ما این است که تا دو هفته بعد به پایان برسد؛ بعد از آن کار تدوین و نیز تهیه بخشهای گرافیکی کار شروع میشود. البته همزمان با همین کار و از حدود دو تا سه ماه بعد قرار است پیشتولید سری سوم کار را هم کلید بزنیم و در واقع این مراحل به صورت موازی با هم پیش خواهند رفت. این تهیهکننده همچنین در تعریف ضوابط و اهداف اصلی خانه ما گفت: طبیعتا موضوع اصلی مسابقه ما با توجه به حضور خانوادهها در آن کاملا خانوادگی است؛ اما در کنار آن نگاه و گرایش به الگوی مصرف خانوادهها را هم مد نظر داریم و به نوعی سبک زندگی و مصرف خانوادههای ایرانی را هدف قرار میدهیم. هرچند قالب برنامه به صورت یک مسابقه بوده و مخاطب عام با آن ارتباط بهتری برقرار میکند.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید: