مستند «مسابقه خانه» از مسابقههایی است که با گذشت زمان توانسته جایگاه خود را در میان مخاطبان تلویزیون باز کند و در هر سری، با حضور در یکی از استانهای کشور، اقتضائاتی را متناسب با آن استان به آیتمهای خود اضافه کند.
به گزارش سایت خانه ما و به نقل از خبرگزاری فارس، فصل چهارم مستند مسابقه «خانه ما» که عید امسال در اهواز ضبط شده است هم اکنون در حال پخش از شبکه نسیم است. این سری مستند مسابقه از نظر ساختاری و محتوایی، تفاوت هایی نسبت به سری های گذشته خود دارد از جمله این که به دلیل قرار داشتن در ایام عید نوروز، فضای متفاوتی را برای شرکت کنندگان و بینندگان به تصویر کشیده است.
از دیگر تفاوت های سری چهارم مستند مسابقه «خانه ما» که قدرت مانور خانواده ها را افزایش داده است، دو برابر شدن بودجه اولیه شرکت کنندگان در مسابقه است و همین مسأله سبب شده است شرایط مسابقه به زندگی عادی مردم نزدیک تر شود و به نوعی مردم بتوانند شباهت های بیشتری از اتفاقات روزمره زندگی خود را در مسابقه «خانه ما» مشاهده کنند.
این شباهت و قرابت های زندگی مردم با شرایط مستند مسابقه خانه ما به میزانی است که علی رمضان، کارگردان این مسابقه می گوید: نشان دادن روابط صمیمی و روزمره بین اعضای خانواده که قبلاً در استانداردهای تلویزیون امکان پذیر نبود توسط «خانه ما» پایه گذاری شد و از این جهت به نظرم «خانه ما» یک برنامه خط شکن است. به همین خاطر تصویری که در خانه ما از خانواده ایرانی میبینیم تصویر واقعی تری است.
از نکات دیگر و جالب این مستند مسابقه می توان به ارائه تصویری واقعی و نزدیک از خرده فرهنگ های مختلف کشور در قالب یک مسابقه تلویزیونی اشاره کرد، به گونه ای که شنیده ها و تصورات قبلی در خصوص سبک زندگی اصفهانی ها و یا اهوازی ها، به خوبی در این مستند مسابقه به تصویر کشیده می شود. این مسأله در سری چهارم با حضور یک خانواده عرب زبان، معنای تازه ای پیدا کرده است و آشنایی با فرهنگ اعراب منطقه خوزستان و شباهت ها و تمایزهای آن با سایر ساکنان این منطقه، جذابیت خاصی به این سری از مستند مسابقه «خانه ما» داده است.
شاید اولین قضاوتی که در خصوص مستند مسابقه «خانه ما» بشود این باشد که این مسابقه با هدف ترویج ریاضت اقتصادی در بین خانواده ها است ولی مخاطبان دائمی این مستند مسابقه به خوبی در می یابند که نقطه کانونی برنامه ریزی این مسابقه، جلوگیری از افراط در صرفه جویی و بهینه زندگی کردن با وجود محدودیت منابع است. به نظر می رسد همین مسأله موجب شده است هموطنان مختلف با فرهنگ ها و پیشینه های متفاوت بتوانند با این مسابقه ارتباط برقرار کنند.
علی رمضان کارگردان مستند مسابقه «خانه ما» هدف محوری آن را این گونه توضیح می دهد: توانایی هایی در خانواده های ایرانی وجود دارد که معمولاً نادیده گرفته میشود. توانایی هایی که می تواند پول ساز و درآمدزا باشد. در «خانه ما» دو هدف در زمینهی درآمدزایی دنبال میشود؛ یکی ایجاد توانایی راه اندازی کسب و کار و دیگری هم قبح شکنی نسبت به کسب درآمد خلاقانه است.
با این وجود مستند مسابقه خانه ما علاوه بر این که یک مسابقه جذاب و سرگرم کننده محسوب می شود، می تواند در زمینه ترویج سبک زندگی متناسب با ویژگی های بومی ایران مفید باشد.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:
چقدر آموزنده و عالی دیگه مردم به آنتن ماهواره نیازی ندارن
خیلی عالیه این مستندمسابقه
بی صبرانه منتظرپخش سری جدیدهستیم
کاش هیچوقت پخش این برنامه قطع نشه،ماکه انس میگیریم باخانواده ها ودلمون براشون تنگ میشه
زندگیهارومتحول کرده این نوع سبک زندگی
خسته نباشید
با سلام
یکی از بهترین برنامه هایی است که در چند سال اخیر به نمایش در آمده ، هر هفته کلی برنامه ریزی می کنیم که دیدن برنامه را ازدست ندهیم.تشکر و دست مریزاد فراوان به تمام عوامل این برنامه مفرح و در عین حال آموزشی.متشکریم
سلام خسته نباشید به طور کامل قسمت ۶ رو میخوام لطفا بزارید در کانال