نشست خبری مستند مسابقه خانه ما که در ایام نوروز روی آنتن شبکه سه سیما رفت، روز یکشنبه ۲۱ فروردین ماه در سازمان اوج برگزار شد و عوامل این ریالیتی شو درباره شرایط ساخت این برنامه و بازخوردهای آن توضیح دادند.
احمد شفیعی، تهیهکننده مستند مسابقه «خانه ما» با شروع نشست خبری ضمن خسته نباشید به عوامل استودیو ریالیتی شو نوبین بیان کرد: مستندمسابقه خانه ما قدیمیترین و معتبرترین برند استودیو نوبین است که در این هشت سال 11 فصل از آن تولید شده است و همچنین در نظر داریم که در فصلهای بعدی تغییراتی را در فرم و محتوای «خانه ما» داشته باشیم که هم تنوع در آن بیشتر شود و هم مطابق مسائل روز و سواد رسانهای مردم باشد. ما در خانه ما از نگاه محتوایی و هم از نظر فرمی و تولید در هر فصل چالشهای زیادی با تیم کارگردانی برای خلاصه کردن هر روزی از زندگی شرکت کنندگان داریم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در قالبهای دیگری به بخشهایی که در تلویزیون دیده نمیشود بپردازیم که یکی از کارهایی که تصمیم به پرداخت به آن را داریم بررسی تصمیمات خانوادهها در شرایط بحرانی و حساس است و در ذهن ما این موضوع شکل گرفت که بتوانیم در قالب یک برنامه تلویزیونی گفتگو محور با حضور کارشناسان به آنها بپردازیم و به سوالات خانوادههای شرکت کننده و حتی خانواده های در منزل پاسخ دهیم.
او افزود: فکر میکنم میتوانیم برای فضای مجازی نیز محتوایی تولید کنیم که مخاطبان به آنها نیاز دارند. قصد ما این است که در ادامه ی ساخت این ریالیتی شو نیز تغییرات چشمگیری در فرم مسابقه ایجاد کنیم و تنوع را به فرم و محتوای خانه ما منتقل کنیم.
امین کفاشزاده یکی از کارگردانان «خانه ما» در ابتدای نشست و صحبتهای خود گفت: خوشحالم یازده فصل «خانه ما» با استقبال مخاطبان مواجه شده است چراکه این ریالیتی شو را در چند فصل اخیر به سختی ساختیم و کرونا به شدت روند ساخت این برنامه را کند کرد، خوشحالم که چالشهای «خانه ما» به رفتارهای همیشگی میان مردم تبدیل شده است و مردم خود را در شرایط این مستند مسابقه میبینند و با آن آشنا هستند. «خانه ما» اولین برنامهایست که در این مدت طولانی با آن همراه بودهام چراکه در این برنامه تمام تلاش خود را میکنیم که برخلاف دیگر برنامهها دست خط و امضایی از ما به عنوان سازندگان کار وجود نداشته باشد و تمام تلاش ما در تمامی فصلها این بوده است که زندگی حقیقی و واقعی شرکت کنندگان را به نمایش بگذاریم و هیچ سناریویی برای این مستند مسابقه تعریف نکردهایم.
عادل پیغامی مشاور پروژه «خانه ما» عنوان کرد: «خانه ما» یک پدیده و یک نوآوری در فضای رسانه است، تلفیقی از ریالیتی شو و واقع نمایی و بازی سازی که در رسانه ما یک نوآوری محسوب میشود. مهم این است که اصحاب رسانه به این حوزه ورود کنند و آن را نقد و به گسترش آن کمک کنند. من در «خانه ما» به عنوان مشاور سواد مالی حضور داشتم و تمام تلاش خود را کردهام که در چالشهای ایجاد شده در مسابقه بتوانم به درستی به سازندگان مشاوره دهم.
تهیهکننده این مستند مسابقه درباره حضور پیمان طالبی عنوان کرد: باید بگویم که در تمام این فصلها مخاطب با پیمان طالبی به خوبی ارتباط برقرار کرده است و او نیز به درستی کار خود را انجام میدهد و با شیرینی و لحن خاصی که دارد خانه ما را روایت میکند. همچنین میدانید که خانه ما اولین برنامهای است که پیمان طالبی نریتوری آن را برعهده دارد و به خوبی صدای او بر خانه ما نشسته است.
کارگردان «خانه ما» در پاسخ به این پرسش که «خانه ما» چه برنامهای برای ماندگاری دارد تا در میان مردم شناخته شده تر شود، گفت: خانه ما ۱۰ شب در تمام سال پخش میشود و از این ۱۰ شب نیز در بسیاری از قسمتها بینظمیهای زیادی را در پخش آن داریم و در هر موقعیتی پخش آن عقب و جلو میشود که از این نظر به درصد بینندگان یک برنامه صدمه میزند، آن هم وقتی که اطلاع رسانی درستی نیز درباره آن صورت نمیگیرد. اما مهم این است که این برنامه، صفر تا صد ایرانیست و تا به امروز از هیچ برنامه دیگری کپی نشده است و اگر آن را با برنامههای دیگری مثل «بفرمایید شام» مقایسه میکنید باید بگویم که در فرم و محتوا این برنامه از جای دیگری آمده است و ایده نویی در آن وجود ندارد.
او افزود: ما برای تولید یک اثر با کیفیتی مناسب مخاطبان تمام تلاشکارگردانی میکنیم و تولید میکنیم آن را و ادامه آن و تبدیل شدن آن به یک اثر ماندگار نیازمند حمایت است.
مشاور پروژه «خانه ما» درباره ارتقای این ریالیتی شو بیان کرد: رشد به ظرفیتهای رسانهای و جامعه ما بستگی دارد، در این ۱۱ فصل تا چه حد رسانهها به این فضا پرداختهاند؟ محصولی که درحال حاضر تولید شده است تک به تک راشهای آن میتواند موضوع یک برنامه باشد و به صورت جدی کارشناسی شود. «خانه ما» باید حمایت شود تا بتواند بیش از این ۱۱ فصل به کیفیت و ماندگاری نزدیک شود. درباره این مستند مسابقه باید عمیق تر نگاه کرد و تاثیرات آن را در طول زمان دید. باید تاثیر این برنامه را در زیست بوم فعلی تماشا کرد و رسیدن به آن نیازمند حمایت و زمان است.
احمد شفیعی در ادامه درباره حضور یک روحانی در این مستند مسابقه توضیح داد: از مردم شهر قم سپاسگزارم به ویژه خانواده براتی که به عنوان یک روحانی در این مستند مسابقه حضور داشتند چراکه در جامعه این افراد جایگاه متفاوتی دارند و خود این افراد نیز معذورات خود را دارند و پس از تردیدها و به همراه واسطههای بسیار درنهایت توانستیم میزبان خانواده براتی باشیم. این اولین بار بود که دوربین یک برنامه تلویزیونی بدون واسطه وارد خانه یک روحانی میشود و یک ماه با او و خانواده وی همراه میشود. باید بگویم که در «خانه ما» بی واسطه و دور از منبر و شمایلی که همیشه از روحانیون در جامعه میبینیم، حضور خانواده براتی را شاهد بودیم و با اینکه حواشی برای این خانواده ایجاد شد اما فکر میکنم در این حد طبیعی بود چراکه همانطور که گفتم برای اولین بار چنین اتفاقی در یک مسابقه رخ داده است.
این تهیهکننده درباره مشکلات پخش «خانه ما» گفت: هر سازنده ای علاقهمند به دریافت کنداکتور خوب و پخش درست و منظم اثرش است، این گلهمندی من از این بابت است که اثری که تولید شده است به واسطه عید نوروز و بهتر شدن شرایط کرونایی و آغاز دید بازدید ها و سفرهای نوروزی به درستی دیده نشد و در این میان زمان پخش آن نیز ثابت نبود و درحال تغییر بود. اما اطلاع رسانی درستی از سوی شبکه سه اتفاق نیافتاد و برخلاف سریالها و چند برنامه برند و مشهور درباره دیگر آثار، اطلاع رسانی درست و تبلیغات درستی صورت نگرفت. باید بگویم که تلویزیون به صورت کلی برنامه مدونی برای حمایت از برنامههایی مانند خانه ما ندارد و امیدوارم از این پس بتوانیم کنداکتور خوبی برای این برنامه دریافت کنیم. مانند فصل ابتدایی برنامه بریم بسازیم که در نوروز پخش شد و دیده نشد. فکر میکنم پخش هفتگی خانه ما بتواند اتفاق بهتری را برای این برنامه رقم بزند.
زهره احمدزاده تدوینگر «خانه ما» درباره تدوین این مستند مسابقه و حجم بالای راشهای آن عنوان کرد: با توجه به مدت زمانی که این برنامه در آنتن دارد همیشه راشهای بیشتری در دست داشتهایم و در این میان ما باید به این موضوع توجه کنیم و در کنار آن عدالت را برای هر سه خانواده نیز در نظر بگیریم اما متاسفانه به دلیل محدودیت زمان پخش که حتی گاهی تلاشم را میکردم از ۴۵ دقیقه آن را به ۵۵ دقیقه برسانم همیشه با این پرسش مواجه میشویم که این همه اتفاق رخ داد اما چرا پخش نشد و ما متاسفیم همیشه که به دلیل محدودیت زمان پخش از پخش همه قسمتهای ضبط شده معذوریم.
کفاش زاده: همه خانوادهها به هر صورت در مقابل دوربین خودسانسوری هایی را دارند اما به هر صورت پس از چند شب این شرایط تغییر میکند و همه افراد به شمایل همیشگی خودشان بازمیگردند.
تهیهکننده این ریالیتی شو درپاسخ به این پرسش که آیا فصل جدید «خانه ما» باز هم از شبکه سه سیما پخش میشود یا خیر گفت: پخش خانه ما در شبکه سه به تعاملات شبکه سه، استودیو نوبین و اوج بستگی دارد و باید بگویم که ما می خواهیم شرایط منظمتر و باکس بهتری برای پخش «خانه ما» داشته باشیم. به همین دلیل شبکه مورد نیاز ما باید بتواند شرایط بهتر و پخش هفتگی را برای «خانه ما» در کنداکتور بگنجاند.
شفیعی در پایان این نشست خبری درباره هدف «خانه ما» بیان کرد: قصد ما نشان دادن زندگی در شرایط سخت نبوده است و حرف ما همیشه زندگی بهتر و مصرف درست است. این را باید بگویم مبلغی که برای این مسابقه درنظر گرفتهایم به دلیل این است که چالشی در برنامه ایجاد شود و مسابقهای شکل بگیرد در غیر این صورت همه ما میدانیم که با این اعداد و ارقام نمیشود یک زندگی را اداره کرد بنابراین اولین نکتهای که در «خانه ما» باید آن را در نظر بگیریم این است که ما درحال ساخت یک مسابقه اما در حقیقیترین شرایط هستیم.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به رسانه های اجتماعی خانه ما بپیوندید:
با سلام و خسته نباشید خدمت همه عوامل برنامه
بنظرم ساخت یک برنامه بعد از هر فصل، از پشت صحنه کار میتونه جذابیت زیادی برای بیننده داشته باشه و بیننده رو با برنامه همراه کنه. همونطور که پشت صحنه فیلم و سریال ها هم بسیار پر بیننده و جذاب هست. ممنون از حسن توجهتون
مسابقتون عالیه