مستندمسابقه «خانه ما»، یک رئالیتی شو (Reality Show) کاملا ایرانی است. ایده اولیه این مسابقه که در نوع خود، بدیع و نو به شمار می آید، به چالش کشیدن خانواده های شرکت کننده برای مدیریت بودجه محدود زندگی شان است. در مسیر این مسابقه، بودجه ماهیانه ای بسیار محدود (مبلغ 500 هزار تومان) توسط سازندگان در اختیار 3 خانواده شرکت کننده قرار می گیرد و آنها باید از پس جوانب مختلف زندگی خود با همین مبلغ به ظاهر اندک بر بیایند.
صدالبته که گذران زندگی با 500 هزار تومان، تنها شرط موفقیت در مسابقه خانه ما نیست و تیم سازنده «خانه ما» چالش های متفاوتی بر سر راه خانواده ها قرار می دهند تا آنها هم حسابی با دردسرهای پیش رو دست و پنجه نرم کنند. همین موقعیت های ظاهرا دشوار و پردردسر، باعث بروز خلاقیت هایی از طرف خانواده های شرکت کننده می شود که بر جذابیت مسابقه اضافه می کند.
در این میان، حفظ و ارتقای سطح کیفی مسابقه، همواره یکی از دغدغه های مهم تیم «خانه ما» بوده، بنابراین پس از پخش سری دوم و استقبال کم نظیر مخاطبان، تیم سازنده «خانه ما» اقدام به برگزاری نظرسنجی در میان بینندگان کرده است که خلاصه ای از نتایج این افکارسنجی را در ادامه ملاحظه خواهید کرد.
بدیهی است که نظرات شما مخاطبان ارجمند، برای تیم سازنده، اهمیت و تاثیر بسیاری دارد و مشارکت مستمر شما در نظرسنجی های فصل جدید این مسابقه، تیم «خانه ما» را در بهبود هر چه بیشتر برنامه یاری خواهد کرد.
آمارها نشان می دهند که 56.3 درصد بینندگان سری دوم خانه ما را آقایان و 43.6 درصد را خانم ها تشکیل می دهند. همچنین 58 درصد مخاطبان متاهل، 36 درصد مجرد و مابقی در شرف ازدواج هستند که البته تعداد مخاطبان متاهل نسبت به فصل اول، افزایش چشمگیری داشته است.
وضعیت توزیع مخاطبان از لحاظ جغرافیایی هم به شکل زیر بوده است که نشان می دهد بینندگان مسابقه خانه ما دارای چه توزیعی در استان های کشور هستند:
ایده زندگی با مبلغی در حد 500 هزار تومان، شاید در نگاه اول کار بسیار دشواری باشد. جالب است که بدانید از میان مخاطبان نظرسنجی، 24.3 درصد مخاطبان، زندگی با 500 هزار تومان در ماه را کاملا امکان پذیر دانستند و 59.7 درصد هم تا حدی این کار را ممکن دانستند و 16 درصد باقیمانده، این کار را تقریبا محال فرض می کنند.
نتایج افکارسنجی نشان می دهد که حدود 40 درصد از مخاطبان برنامه، با دیدن سری دوم مستند مسابقه «خانه ما» نسبت به این که تا چه حد مدیریت هزینه های زندگی با 500 هزار تومان امکان پذیر است، تغییر نگرش داده اند. این میزان تغییر نگرش، اثرگذاری جدی برنامه را بر دیدگاه های مخاطبان نشان می دهد.
پاسخ های مخاطبان به این سوال نشان می دهد که با افزایش میزان مشاهده، مخاطبان بیشتری، زندگی با 500 هزار تومان را امکان پذیر دانسته اند.
در یکی از سوالات افکارسنجی سری دوم از مخاطبان پرسیدیم که «تا چه میزان، سطح رفاه زندگی خود را به افراد شرکت کننده در این سری برنامه خانه ما نزدیک می دانید؟»
نکته جالب توجه این که بیشتر شرکت کنندگان در این نظرسنجی، سطح رفاه خود را به خانواده های شرکت کننده در مسابقه، نزدیک دانسته اند.
همچنین آمارها نشان می دهد که مخاطبان هر چه میزان سطح رفاهی خانواده های شرکت کننده در مسابقه را نزدیک تر به خود ارزیابی کنند، میزان رضایت شان از مسابقه بیشتر می شود.
البته گروه سازندگان «خانه ما» در سری جدید، کاملا متفاوت و حتی پرریسک عمل کرده اند. در سری سوم، با 3 خانواده نسبتا متفاوت از لحاظ سطح رفاهی روبرو هستیم و باید دید که این تفاوت ها چه تاثیری بر نگاه مخاطبان خواهد گذاشت.
قسمت مربوط به «کسب و کار خانوادگی» با اختلاف زیاد با سایر قسمت ها، جذاب ترین بخش این مسابقه از سوی مخاطبان ارزیابی شده، «مهمانی خانوادگی» در مقام بعدی، «سفر» در مرتبه سوم و «چالش خشکسالی» در آخرین مرتبه جذابیت از نگاه مخاطبان قرار داشتند.
در این میان، جوانان بیش از افراد میانسال و مسن، آیتم «کسب و کار خانگی» را جذاب تلقی کرده اند. افراد میانسال بیش از دیگر گروه ها، آیتم «مهمانی خانواده ها» و افراد مسن بیش از گروه های دیگر، آیتم «سفر» و «خشکسالی» را پسندیده اند.
مخاطبان با درصد بالایی، حاضر به راه اندازی کسب و کار خانگی بوده اند. آمارها نشان می دهند که بیش از 60 درصد مخاطبان، علاقه و آمادگی زیادی برای راه اندازی کسب و کار خانگی داشته اند.
بسیاری از فیلم های سینمایی و مسابقه های تلویزیونی که در سری اول خود مخاطبان زیادی جذب می کنند، در سری دوم با افت مخاطب مواجه می شوند، اما آمارها نشان می دهند که این مساله در مورد «خانه ما» مصداق نداشته است.
بر اساس آمارها، علاوه بر این که تعداد مخاطبان مسابقه خانه ما در سری دوم، نسبت به سری اول رشد داشته، بیشتر مخاطبان فصل دوم خانه ما، 10 قسمت مسابقه را به صورت کامل مشاهده کرده اند. نکته جالب توجه این که هرچه میزان مشاهده قسمت های مختلف مسابقه بیشتر بوده، سطح رضایت مخاطبان هم بالاتر رفته است. سطح رضایت مخاطبان از «موسیقی متن و تیتراژ» و «انیمیشن های میان برنامه و گرافیک» برنامه نیز بالا بوده است.
به طور کلی، سطح رضایت عینی بینندگان از فصل دوم خانه ما بسیار بالا بوده و 98.3 درصد مخاطبان، فصل دوم را «در سطح خوب» ارزیابی کرده اند.
مخاطبان به صورت کلی، «خانواده زائری» را جذاب ترین خانواده در میان 3 خانواده تشخیص داده اند.
اما در بررسی تفکیکی شخصیت ها طبق نظرات مخاطبان، «آقای جعفر زاده» با اختلاف بسیار بالایی از دیگر شخصیت ها به عنوان جذاب ترین شخصیت برگزیده شده است. رتبه های بعدی به ترتیب به «هادی فرقانی»، «خانم زائری» و «آقای فرقانی» تعلق دارد.
سری سوم مسابقه «خانه ما» نیز مدتی است که آغاز شده است. امیدواریم که بینندگان، همچنان ما را همراهی کنند و با اعلام نظرات و پیشنهادات و انتقادات ارزنده خود در سایت و شبکه های مجازی برنامه، ما را در بهبود این مسابقه خانوادگی یاری نمایند.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:
سلام بنظر من باید یک فصل از مسابقه از فقراء واقعی باشه و باید طوری باشه که به هیچ عنوان توی تفریح و چی بخورند دخالت نکن و مبلغ مسابقه هم قابل توجه باشه
فصل اول و دوم خیلی خوشگذشت….
بنظرم…….
خانواده زاعری برنده میشن
سلام خدمت عواملان خانه ما می خواستم خواهش کنم که یکی از چالشهای این برنامه را به دلیل سختی برای خانم های چادری بردارید. چاش خاموش کردن کولر برای ما خانم ها و دختران چادری بسیار سخت استا اگه لطف کنید این چالش را برداشته و یا تغیر دهید و اگر می شود برای سفر ها ماشین خودتان ، اتومبیلی در اختیار خانوادها قرار دهید که در سفر راحت باشند مثلا با یک ماشین پراید و… نمیشود سفر راحتی رفت و تکرار برنامه را زیاد کنید . بسیار سپاس گذارم از برنامه بسار جذاب برای ما و بسیار چالشی برای خا نوادها .
خسته نباشید !
با عرض سلام و خسته نباشید به عوامل مسابقه خانه ما بنده به اتفاق همسر و دو فرزند هر جمعه مسابقه را دنبال می کردیم و ما هم اگر چه به طور مستقیم در مسابقه شرکت نکرده بودیم ولی عملا این شیوه را در منزل به مدت یک ماه انجام دادیم و معتقد هستیم که در صورت ضرورت و نیاز می توان این کار را انجام داد.
سلام و خسته نباشید
من خیلی آب و برق مصرف میکردم ولی وقتی این مسابقرو دیدم به خودم قول دادم ک صرفه جویی کنم،نمیشه گفت تو این مدت عالی شدم ولی خوب شدم واقعا و مرسی از شما بابت پخش این مسابقه .
برعکس بعضی از خانمها و اقایون ک میگن باید سطح کم درامد و یا متوسط تو این مسابقه شرکت داشته باشند نظر من اینه که سطح کم درامد ک متاسفانه کم هست درامدشون و با همون مقدار کم اداره میکنن زندگیاشونو ولی سطح پردرامد باید تو این مسابقه شرکت کنند تا هم از خرج و اصراف زیاد خودشونو کنترل کنند و هم سطح پایین جامعرو درک و کمکشون کنند ممنونم.
سلام و خسته نباشید .باتوجه به هدف برنامه که خوشبختی با پول فروان بوجود نمیاد به نظر من خانواده اغازاده بسیار روش زشتی رو پیش گرفتن برا زندگی کردن تو یک ماه سفرشون چی خوردن؟هدف برنامه مث گداها زندگی کردن نیست واقعا جای تاسف داره .توی مهمونی بسیار بی سلیقه بودن .و اگه باوجود همه اینها این خانواده اول بشن روش بسیار زشتی ترویج میشه برای جامعه .هم خانواده جوینده و هم خانواده دادگر در طول مسابقه زندگی کردن در عین اینکه باید کم خرج میکردن .خواهشم اینه که توی قسمت بعد مسابقه قانونی بذارید که خانواده ای نباشه که همچین روش زشتی در پیش بگیره .مرسی از برنامه خوبتون
با عرض سلام و خسته نباشید به عوامل زحمت کش مسابقه جذاب خانه ما.بی شک یکی از جذاب ترین مسابقه های تلویزیون است که من و همسرم هرهفته حتما دنبالش میکنیم و واقعا تجربه های خوبی رو در اختیارمون میذاره…مسابقه جذابتون باعث شده خیلی بیشتر صرفه جویی کنیم در مصرف اب و برق..و وقتی چالش مشاغل خانگی مطرح میشه ماهم خودمون رو جای اعضای مسابقه میذاریم و از مهارت هامون برای هم میگیم و اگه ما جای اون افراد بودیم الان چه میکردیم و همینطور مدیریت تغذیه با این مقدار پول واقعا کار سخت و جذابی خواهد بود..ای کاش همچین برنامه هایی در تی وی بیشتر بشه تا وقت مردم کمتر بسمت ماهواره و فیلمهای ترکی که واقعا محتوایی نداره تلف بشه..سپاس از همتون
سلام و خسته نباشید خدمت همه عزیزان برنامه خانه ما واقعن برنامتون علی رغم سختی ها و مشکلاتی که پیش رو دارین بسیار برنامه ی خوب وسازنده ایه بطوری که خانواده من بعد از دیدن چندقسمت از این برنامه بفکر صرفه جویی ودرست مصرف کردن افتادن که شاید واقعن روزی برسه هممون مجبور باشیم به همین شیوه زندگی کنیم. خداخیرتون بده که باهمچین برنامه ای مردمو به فکر وا میدارین
منم نظرم همینه که خونواده هایی ک سطح رفاه بالاتری دارند انتخاب نشن و افراد متوسط رو ب پایین انتخاب بشن اینجوری هم جذاب تره چون کمتر اتفاق نیفته ک حواس ها بره سمت رفاه افراد و دکوراسیون و مدل ماشین ها و دیگر اینکه مخاطب بیشتر رابطه برقرار میکنه و احساس ی زندگی واقعی و مستند بودن بیشتر ب مخاطب دست میده چون رفاه بالاتری با ۵۰۰تومان هزینه ی ماه کاملا دوره ای بودن رو نشون میده و مخاطب میگه تموم میشه دوباره راحت میشن ولی وقتی افراد کم درآمد میان وسط مخاطب بیشتر رابطه برقرار میکنه و بهتر درس میگیره.
به نام خدا
فصل اول مسابقه نسبت به فصل دوم و فصل دوم نسبت به فصل سوم بهتر بود
در فصل اول و کمی دوم بیشتر احساس واقعی بودن رقابت بین اعضا احساس می شد و خانواده ها را به دلیل نزدیک بودن زندگیشان به زندگی بیش از 80 درصد افراد جامعه بیشتر دوست داشتیم
اما فصل سوم با وجود اینکه خانوادهها خوبند اما داشتن رفاه بیشتر خود به خود بد آموزی بیشتری دارد تا رساندن اینکه می شود با در آمد کم زندگی کرد
به نظر من مردم دوست دارند کسانی را در این مسابقه ببینند که وضعیت اقتصادیشان به آنها نزدیکتر باشد
بچه ها با نگاه کردن به فصل سوم خانه ما بیشتر خود را با بچههای این خانواده ها مقایسه می کنند و از نداشتن همچین رفاه و امکاناتی بیشتر گله می کنند تا اینکه بخواهند از این سری مسابقه چیزی مفید بر داشت کنند
در کل قسمت اول را بیشتر دوست داشتم
و بعد قسمت دوم را.
مسابقه واقعا خوبی هست دست همه تهیه کننده ها یش درد نکند
به شدت پیگیر مسابقه هستیم
سپاسگزارم