مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

برای افزایش عمر خودرو چه کنیم؟
۱۰ مرداد ۱۳۹۵
1
متفرقه

خودرو هم مثل اکثر اقلام و ابزار زندگی، نیازمند مراقبت و نگهداری صحیح است. به اصطلاح، هر چقدر که می خواهید از خودرویتان سواری بگیرید، همانقدر هم باید تیمارش کنید و هوای این وسیله بی زبان را داشته باشید وگرنه کار به جایی می رسد که باید به اندازه قیمت خریدش، متحمل هزینه و گرفتاری شوید یا جایی که اصلا فکرش را هم نمی کنید، ممکن است شما را در جاده بگذارد!

در این مطلب، توصیه هایی برای نگهداری بهینه خودرو و افزایش عمر مفید آن ارائه شده که مراعات این نکات، قطعا بر مدیریت هزینه های خانوار، تاثیرگذار خواهد بود.

رانندگی صحیح

نحوه رانندگی با خودرو در عمر موتور آن تاثیر دارد. هر چه موتور، تحت فشار بیشتری باشد، عمر آن کمتر خواهد شد. کارهایی مانند یدک کشیدن بارهای سنگین، شتابگیری و ترمزگیری های شدید و مکرر، بالا بردن دور موتور بیش از ردلاین یا رانندگی با حداکثر سرعت به مدت طولانی تماما در کاهش عمر موتور نقش دارند.

شستن زیر خودرو در پایان زمستان

برای جلوگیری از پوسیدگی، همیشه زیر خودرو را بشویید تا گل و لای و نمک های جاده باعث خوردگی شاسی و قطعات سیستم تعلیق نشوند. اگر زیر خودرو نشتی کوچکی پیدا کردید، سریع آن را رفع کنید، زیرا اگر آن را عقب بیاندازید ممکن است منجر به تعویض کامل موتور شود!

نگهداری خودرو در فضای مسقف

نگه داشتن خودرو زیر سقف برای جلوگیری از تابش مستقیم خورشید، یک اقدام تاثیرگذار در افزایش عمر رنگ خودرو است.

در بزرگراه رانندگی کنید!

یکی از مهم ترین کارهایی که برای افزایش طول عمر و سلامت موتور باید انجام دهید رانندگی مکرر در بزرگراه است. بسیاری از افراد فکر می کنند که اگر از خودروی خود کم استفاده کنند عمر آن بالا می رود ولی این کار هیچ سودی ندارد. رانندگی در مسیرهای خیلی کوتاه و زود خاموش کردن موتور باعث می شود هیچگاه دمای موتور به حد ایده آل نرسد و داخل آن لجن روغن جمع شود. همچنین بیشترین فرسایش موتور زمانی رخ می دهد که دمای آن پایین باشد.

خودرو را هل ندهید!

از هل دادن خودروهای انژکتوری، جهت روشن کردن خودداری کنید.

خودرو را درجا گرم نکنید!

در اول صبح بعد از روشن کردن خودرو نیازی به گرم کردن آن در حالت توقف نیست و در کمتر از یک دقیقه خودرو را حرکت دهید و مسافت یک کیلومتر را با دنده 1 و 2 برانید.

باد لاستیک ها را چک کنید!

فشار باد لاستیک ها را حداقل ماهی یک بار چک کنید. میزان فشار باد توصیه شده توسط کمپانی، اکثراً در پشت درپوش درب باک بنزین و یا داخل درب صندوق عقب و یا روی ستون وسط، سمت راننده نوشته شده است.در صورت لرزش فرمان در سرعت های بالا، مشکل می تواند با بالانس کردن چرخ ها برطرف گردد. بهتر است هر سه ماه یک بار، قطعات جلوبندی، سیستم فرمان و سیستم تعلیق توسط مکانیک بازدید شود. طبق دستورالعمل سازنده، تایر های خودرو را در زمان ذکر شده با هم جا به جا کنید.

تعویض روغن و فیلترها

توصیه می‌شود اولین تعویض روغن در 2500 کیلومتر انجام شود. البته این میزان نیز در خودروهای مختلف متفاوت است. برای مثال خودروهای باکیفیت تا کیلومترها نیازی به تعویض اولیه روغن ندارند در صورتی که برخی خودروهای بی کیفیت بعد از هزار کیلومتر نیاز به تعویض روغن دارند.

روغن، فیلتر روغن و فیلتر هوا در هر 5000 کیلومتر تعویض شود، بهتر است. تعویض فیلتر هوا نیز بستگی به شرایط آب و هوایی دارد. برای مثال در شهرهایی که گرد و غبار در آنها بیشتر است، باید فیلتر هوای خودرو زودتر از دیگر شهرها که شرایطی عادی دارند، تعویض شود. زمان پیشنهادی کارشناسان برای تعویض فیلتر هوا بین 5 تا 10 هزار کیلومتر کارکرد است. کارشناسان توصیه می‌کنند هرگز خودتان اقدام به تمیز کردن فیلتر هوا نکنید، زیرا ذرات موجود در آن سرطان‌زا است، این کار را به افرادی بسپارید که در این کار خبره هستند و از ماسک‌ها و دستکش‌های ویژه استفاده می‌کنند.

تعویض روغن خودرو

تعویض شمع

هر 20000 کیلومتر، شمع خودرو را تعویض کنید. شمع خودرو در نتیجه زیاد کار کردن و تحمل گرمای زیاد و حرارتی که از جریان الکتریسیته ناشی می‌شود، دچار آسیب می‌شود و نوک شمع که جنس آن فلزی است، خورده می‌شود. از طرفی در نتیجه سوختن بنزین، املاح این سوختگی بر روی شمع، یک لایه باقی می‌گذارد که به تدریج در تولید جرقه، اختلال ایجاد می‌کند. این اختلال، باعث خام سوزی و ناقص کار کردن موتور و در نتیجه، فشار آمدن به موتور و افزایش مصرف سوخت می‌شود.

تعویض صافی بنزین

هر 5000 کیلومتر، صافی بنزین خودرو را تعویض کنید. تعویض صافی بنزین از آنجا ضروری است که جایگاه‌های سوخت از فیلترینگ مناسبی برخوردار نیستند. البته تعویض صافی بنزین به مدل خودرو هم بستگی دارد؛ اما کارشناسان عقیده دارند هرقدر که مدل خودرو بالاتر می‌رود، تعویض زودهنگام صافی بنزین نیز ضروری‌‌تر به نظر می‌رسد، زیرا با بالا رفتن مدل خودرو تعداد دفعاتی که بنزین زده می‌شود هم بالاتر می‌رود و طبیعتا رسوبات باک هم بیشتر می‌شود.

تعویض تسمه تایم

سعی کنید تسمه تایم خودرو را هر 60000 کیلومتر تعویض کنید. بهترین تسمه تایمی که می‌توانید استفاده کنید نمونه ای است که کارخانه تولیدکننده خودرو برای هر مدل معرفی می‌کند. این نمونه‌ها معمولا از مشخصات فنی تایید شده ی بهتری برخوردار هستند. البته برخی خودروها مانند هیوندای آزرا یا تویوتا کمری که به جای تسمه تایم، زنجیر تایم دارند تا 150 هزار کیلومتر، نیازی به تعویض زنجیر تایم خود ندارند.

کولر را دریابید!

ماهی یک بار، کولر خودرو را به مدت چند دقیقه برای جلوگیری از مخلوط شدن گاز کولر با روغن مخصوص آن روشن کنید، این کار از فاسد شدن گاز و روغن هم جلوگیری می‌کند.

کابل باتری را همینجوری باز نکنید!

هنگام روشن بودن خودرو از باز کردن کابل باتری خودداری کنید، زیرا وقتی خودرو روشن است یک سری مدارهای الکتریکی در حال کار هستند. وقتی که چند قطعه الکتریکی همزمان با هم در حال کار کردن هستند، قطع ناگهانی برق، باعث ایجاد نوسان در برق خودرو و در نتیجه آسیب دیدن قطعات الکتریکی می‌شود.

زنگ خطری به نام چراغ استاپ

با روشن شدن چراغ استاپ، خودرو را متوقف کنید و با نمایندگی تماس بگیرید. چراغ استاپ، چراغی برای اعلام خطر است و روشن شدن آن به این معنا است که خودرو بیش از حد داغ شده، ترموستات آن به درستی عمل نمی‌کند، سطح روغن آن پایین آمده و… . هنگام روشن شدن چراغ استاپ در خودرو نمانید و از آن پیاده شوید.

حواستان به چراغ چک باشد!

روشن شدن چراغ چک، خودرو را خاموش کنید و بست باتری را چند ثانیه جدا نموده و سپس اتصال دهید. اگر چراغ خاموش نشد، به نمایندگی مراجعه کنید. چراغ چک در مواقعی روشن می‌شود که سنسورهای خودرو دچار مشکل شوند. در این شرایط با مراجعه به تعمیرگاه و با استفاده از دستگاه دیاگ می‌توانید به مشکل خودرو پی ببرید.

مصرف بی رویه، کار خیلی بدیه!

توجه داشته باشید که هیچ دستگاه عیب یابی، قادر به تنظیم میزان سوخت مصرفی نیست. دستگاه عیب یاب فقط می‌تواند میزان مصرف سوخت بالا یا پایین را نشان دهد و رفع عیب به عهده مکانیک است؛ بنابراین اگر مصرف سوخت خودروی شما زیاد است، با تشخیص به موقع، اصلاح آن را به دست تعمیرکاران با تجربه بسپارید.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران
مرتضی
07 آبان 1395

ممنون از سایت بسیار خوب شما. یه خسته نباشید عالی به همه شما

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

آخرین پست ها

من میگم نره، تو میگی بدوش!

۰۴ آذر ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

قسمت هشتم؛ سفر به دل طبیعت و فرهنگ کردستان

۰۱ آذر ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

دلت نخواد!

۰۱ آذر ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه