یکی از مهم ترین تسهیلاتی که دولت برای ازدواج جوانان در نظر گرفته، وام ازدواج است که افزایش 7 میلیون تومانی آن، خبر خوشی برای جوانان در شرف ازدواج به نظر می رسد.
البته ناگفته نماند بسیاری از متقاضیان، مدت های طولانی را در صف دریافت این این تسهیلات سپری کرده اند؛ تسهیلاتی که با هزینه های فعلی، چندان چشمگیر به نظر نمی رسد؛ اما همین مبلغ اندک نیز گره های زیادی را از زندگی جوانان باز کرده است.
در این گزارش به چگونگی روند دریافت وام ازدواج 10 میلیون تومانی می پردازیم:
اولین شرط برای دریافت وام ازدواج که برای هریک از زوجین 10 میلیون تومان در نظر گرفته شده ،دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران است. همچنین این تسهیلات به کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور است، پرداخت می شود.
طبق قوانین، دریافت این تسهیلات برای متقاضیان سایر ادیان های رسمی که اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابهی که از سوی مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد نیز امکان پذیر است؛ چرا که این مدارک در صورت مورد تایید بودن مراکز فوق الذکر، معادل عقدنامه تلقی شده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.
در ادامه ی مدارکی که برای دریافت این وام عنوان شده نیز باید به دارا بودن اصل و کپی سند ازدواج، کلیه صفحات شناسنامههای زوجین، شناسنامههای ضامنین، کارت ملی (موقت یا دایم) زوجین، کارت ملی (موقت یا دایم) ضامن و کدپستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین و کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام اشاره کرد.
لازم به ذکر است که این تسهیلات فقط یک بار و تنها تا یک سال پس از تاریخ وقوع عقد، امکان دریافت دارد.
یکی از مسائل مهم برای دریافت وام، ارائه ضمانت نامه های معتبر است که برای دریافت تسهیلات وام ازدواج نیز اگر متقاضی دریافت تسـهیلات ازدواج، کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نـهـادها و مـوسسات عمومی (نظیر شهرداری و بنیاد، کمیته امداد، هـلال احمر) باشد، در صورتی که مانده حقوق متقاضی کفایت نماید با ارائه فـیش حقوق و حکم کارگزینی نیازی به اخذ ضامن نیست؛ در غیر این صورت باید ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت، نــیروی نظامی و انتظامی، نـــهـادها و مـوسسات عمومی (نظیر شهرداری و بنیاد، کمیته امداد، هلال احمر)، کارگر یا کارمند شرکتهای تولیدی صنعتی بزرگ و فعال، با ارائـه آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی یا ضمانت کاسب دارای پروانه کسب برای متقاضی وجود داشته باشد، همچنین ضامن میتواند یک نفر مشتری دارای حساب جاری فعال و خوش حساب (به تایید و تشخیص شعبه پرداخت کننده) باشد.
در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود (ممهور به مهر شورا)، قابل پذیرش خواهد بود.
افراد واجد شرایط فوق با مراجعه به سایت سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به نشانی ve.cbi.ir و با تکمیل اطلاعات و دریافت کد رهگیری ده رقمی، پس از مشخص شدن شعبه مربوطه با مدارک فوق به بانک عامل مراجعه کرده و نسبت به اخذ وام اقدام کنند.
مدت زمان بازپرداخت وام در نظر گرفته شده برای ازدواج، 48 ماه (4 سال) می باشد که سررسید اولین قسط نیز یک ماه پس از دریافت وام است. همچنین نرخ کارمزد برای این تسهیلات 4 درصد در نظر گرفته شده است.
شایان ذکر است شرایط و مدارک ثبت نام برای ایثارگران (شامل جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد) نیز همانند متقاضیان عادی است، اما میزان تسهیلات به میزان دوبرابر افراد عادی می باشد. بدین منظور ارائه معرفی نامه از بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز مورد نیاز است.
لازم به ذکر است پس از تعیین شعبه بانک عامل، تنها 12 روز برای مراجعه به شعبه زمان دارید، ضمن این که اگر متقاضی پس از پذیرش توسط شعب بانک ها ظرف مدت دوماه کلیه مدارک خود را تکمیل ننماید، نام وی از سامانه حذف خواهد شد.
لیست بانک هایی که تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را پرداخت می کنند؛ در جدول زیر آورده شده است:
منابع:
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید: