مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

با بیماری «دانشمندپروری» چه کنیم؟!
۱۷ بهمن ۱۳۹۵
0
متفرقه

اگر شما هم از آن دست پدر و مادرهایی هستید که اصرار دارید فرزند چند ماهه تان تمام رنگ های موجود در نظام خلقت را یاد بگیرد؛ یا از این که دختر 3 ساله تان، به ضرب و زور تمرین های شبانه روزی، اسم تمام پایتخت های کشورهای جهان را از حفظ است، به خودتان و فرزندتان می بالید، یا اگر اصرار دارید مفاهیم عمیق زیست شناسی و فیزیک را با تکرار و تمرین های مداوم و به مدد ابزارهای کمک آموزشی مدرن و امروزی در مغز فرزند 5 ساله تان فرو کنید؛ یا ابرام و پافشاری می کنید که پسر 4 ساله تان، اگر نمی شود که فرانسه و انگلیسی را همزمان یاد بگیرد، حداقل باید مهد دوزبانه برود!

یا معتقدید که فرزندتان دست کم باید در همین سن، الفبای زبان مادریش را یاد گرفته باشد و تا 5 سالگی بخواند و بنویسد؛ یا چون همه فک و فامیل و اطرافیان، بچه هایشان را زیر سن دبستان، به کلاس چرتکه و … می فرستند، شما هم در تلاش هستید که فرزندتان بتواند حداقل ضرب دو رقم در دو رقم را در این سن و سال یاد بگیرد، باید بگوییم، شما دچار بیماری «دانشمند پروری» هستید!

این همه اعمال فشار و استرس آموزشی به کودکان برای چیست؟ آن هم در حالی که متخصصین و روان شناسان به اتفاق معتقدند که تا سن 6 سالگی، کودک باید بازی و تفریح کند و آموزش جدی نداشته باشد؟

تا به حال از خودتان پرسیده اید، دقیقا هدفتان از این آموزش ها چیست؟!!!

از آن طرف، نظام آموزش و پرورش کشور، به شدت درگیر آموزش های آکادمیک و علمی به دانش آموزان است، آن هم در قالب کتاب ها و متن های آموزشی کسل کننده و دشوار! کافی است یک بار کتاب علوم فرزندتان را مطالعه کنید! البته نسبت به دوران کودکی ما اوضاع بهتر شده و کتاب ها به اصطلاح، پژوهش محور شده اند و قرار است بچه ها را وادار به تفکر و آزمایش کنند. اما حضور برخی معلمین و رویکردهای سنتی آنها باعث شده همان ماجراها و سبک و سیاق قدیمی آموزشی تکرار شود!

آموزگار ترجیح می دهد به جای دانش آموزان فکر کند و به جای واگذاشتن کار به دانش آموز و انجام آزمایش و تحقیق برای رسیدن به پاسخ، همه پاسخ ها را به آنها دیکته کند و هر بار فقط از آنها بخواهد پاسخ های دیکته شده را مطالعه و حفظ کنند و امتحان بدهند.

چنین حجم بالایی از مطالب درسی در طول ساعات مدرسه، آن هم در قالب حفظیات، و بعد هم تکالیف سنگینی که دانش آموزان باید در منزل انجام بدهند، دقیقا قرار است چه معجزه ای بیافریند؟ این دغدغه و سوالی است که ذهن ما و بسیاری از پدران و مادران و حتی معلمین دلسوز را مشغول ساخته است.

مدتی پیش، مطلبی را در کانال تلگرام «خانه ما» در خصوص آموزش های زودهنگام پیش از دبستان، طرح کرده بودیم که در ذیل می خوانید:

«اگر قبل از مدرسه خواندن و نوشتن را به کودک یاد دادید، سه اتفاق پیش می آید:

اول این که فشار زیادی به مغزکودک وارد می شود با این آموزش های زودهنگام. دوم این که احتمالا از وقت بازی او کم کرده اید و به این آموزش پرداخته اید و سوم این که این کودک وقتی به کلاس اول می رود، همه چیز بلد است؛ پس یا بی انگیزه می شود و یا فخرفروشی می کند که بلد است و بچه های دیگر بلد نیستند. هر چیز درموقع مناسب خودش باید باشد. اصلا عجله نکنید!»

پاسخ یکی از مخاطبان عزیز (جناب آقای رضا خزایی)، بسیار در خور توجه بود. ایشان اظهار کردند:

«اصلا من نمی فهمم مدارس جدید چه اصراری دارن که تمام دانش آموزاشون رو، دانشمند تحویل جامعه بدن؟ چرا باید بچه بعد از 6 تا 7 ساعت درس خوندن تو مدرسه 5 ساعت هم تکلیف خونه داشته باشه؟

جالبه که مدارس، مخصوصا غیرانتفاعی ها (این لغت غیرانتفاعی هم جوکیه ها!) در این زمینه باهم مسابقه دارن و جمعه ها هم آزمون می گیرن!

مضحک تر از همشون مدارسی هستن که برای ورود به کلاس اول، آزمون دارن و من همین جمله رو چندسال قبل به مدیر یک دبستان که می خواست از دخترم برای ثبت نام کلاس اول آزمون بگیره، گفتم و نتیجه این شد که تو اون مدرسه ثبت نام نشد و اتفاقا خیلی هم خوب شد!

به هر حال یک سری کارهایی کردم در مقابله با سیستم آموزش و پرورش کشور که تمام سعیشو داره می کنه تا بچه ها رو نابود کنه!
اول این که اجازه درس خوندن و تکلیف انجام دادن بیشتر از یک ساعت رو تو خونه نمیدم! بقیه مدت رو باید بازی کنه یا کتاب داستان و غیر درسی بخونه یا بریم بیرون تفریح!

دوم به مدرسه اعلام کردم هیچ کدوم از آزمون های برگزارشده روز جمعه رو اجازه نمیدم دخترم بیاد و اصلا هم برام مهم نیست چه نتایج درخشانی از دادن این آزمون ها شامل حال بقیه میشه!

سوم تمام کارنامه های دوران دبستانمو به دخترم دادم و کلی به نمره هام خندیدیم! و گفتم بهش که اصلا مهم نیست چه نمره ای می گیری و فقط تلاشت مهمه و این که نسبت به روز قبل خودت بهتر شده باشی.

و البته چندتا کار دیگه که همگی در جهت کم کردن آثار بد و منفی نظام آموزشی کشوره.

وضعیه ها!!!»

اظهار نظر متفاوتی بود؛ نه؟! نظر شما چیست؟ ایده ها و نظرات تان را در مورد سندروم دانشمند پروری، با ما درمیان بگذارید.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

آخرین پست ها

قسمت ششم: مهمانی رستمی‌ها

۱۷ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

تجربه اولین فروش خانواده‌های سنندجی

۱۵ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه