مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

قوانین کسب و کارهای خانگی (قسمت اول)
۱۱ خرداد ۱۳۹۵
10
کسب و کار خانگی

گاهی اوقات که نیاز مالی به خانواده فشار می آورد یا وقتی که متوجه وجود مهارت خاصی در خود یا بین اعضای خانواده می شویم یا با مشاهده محیط اطراف، یکی از ایده هایی که به شدت نمود جذاب و شوق انگیزی دارد، ایجاد یک کسب و کار مستقل است. حتما شما هم بارها برایتان پیش آمده که با خودتان گفته اید، مگر من چی از فلانی کم دارم؟ من که فلان مهارت را دارم، همسرم هم فلان کار را بلد است. خودم و برادر یا خواهرم هم فلان مقدار پس انداز داریم و خلاصه کم کم در ذهنتان تکه های یک پازل جذاب به نام کسب و کار خانگی و خانوادگی را در کنار هم چیده اید.

بدون تردید، کسب و کار خانگی، یکی از جذاب ترین انواع کسب و کارها در تمام دنیاست و هزینه راه اندازی آن نیز کمتر از کسب وکارهای معمول بوده و در دوران رکود اقتصادی، دوام بیشتری دارد. در این مطلب، مقصود از کسب و کار خانگی، کسب و کارهایی است که در محیط مسکونی، توسط فرد یا افرادی از خانواده ساکن در ملک مسکونی راه اندازی می شود.

قانون کسب و کار خانگی

آن دسته از افرادی که رویای راه اندازی کسب و کار خانگی را در سر دارند، شاید خوشحال تر شوند اگر بدانند که مجلس شورای اسلامی در سال 89 مفاد قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی را به تصویب رسانده است!

در این مصوبه، شرط اولیه راه اندازی کسب و کار خانگی، عدم مزاحمت برای واحدهای مسکونی همجوار و عدم ایجاد آلودگی صوتی و زیستی است، پس در گام اول،  حتما باید فکری به حال مزاحمت های احتمالی برای همسایگان محترم خود نمایید! ضمنا فروش کالا باید بیرون از محیط آپارتمانی صورت بگیرد. خلاصه فکر رفت و آمد مشتریان و بلندگو دست گرفتن در محل و اینها را از سر بیرون کنید!

شکل و شمایل کسب و کار خانگی در این قانون به سه حالت کلی تعریف می شود:

  • شما می توانید در منزل، کار را به صورت کارمزدی برای کارفرمای بیرونی انجام دهید. مثال آن بسته بندی محصولات مختلف است که بسیاری از افراد در منزل خود برای کسب و کارهای دیگر انجام می دهند یا پروژه هایی که از کارفرمای بیرونی دریافت می کنند و سر موعد مقرر باید به سرانجام برسانند.
  • حالت دوم، یک کسب و کار کامل و مستقل است که از الف یا ی کار را شامل می شود. این که در منزل خود محصول یا خدمتی را از نقطه تامین مواد اولیه تا شکل نهایی آن تولید و سپس به بازار عرضه کنید. تولید غذاهای خانگی، مثال خوبی برای این حالت است که صاحب کسب و کار باید از نقطه تهیه مواد اولیه تا پخت و توزیع آن را به عهده بگیرد.
  • حالت سوم، انجام فعالیت به صورت خوشه ای است. یعنی کسب و کار خانگی گوشه ای از گلیم یک کسب و کار بزرگ تر را بگیرد و به اصطلاح بتکاند! در این حالت کسب و کار خانگی بخشی از فرایند تولید تا فروش را برعهده می گیرد. مثلا بازاریابی تلفنی و اینترنتی کسب و کاری را برعهده بگیرد و این فعالیت را به صورت مشارکتی و دائمی برای کسب و کار مربوطه انجام دهد.

کسب و کارهای خانگی و خانوادگی؛ مجوزها و قوانین

مجوز کسب و کارهای خانگی

مرجع صدور مجوز کسب و کارهای خانگی، وزارت کار و امور اجتماعی/ واحدهای تابعه تعریف شده است. یکی دیگر از نکات جذاب این قانون که حتما باید از آن آگاه باشید، مزایای کسب و کارهای خانگی در قانون کشوری است.

از مزایای کسب و کارهای خانگی می توان به این موارد اشاره کرد:

  • کسب و کارهای خانگی اجازه استفاده از بازارهای محلی شهرداری را برای عرضه محصولات خود دارند. در واقع شهرداری ها وظیفه دارند، بازارهای محلی موقت به صورت دوره ای برای فروش محصولات کسب وکارهای خانگی، تدارک ببینند.
  • خیلی اوقات کسب و کار خانگی نیاز دارد با کسب و کارهای متمم و مکمل خود، به اصطلاح شبکه سازی کند. مثلا تولید کننده یک قطعه کوچک صنعتی، می تواند با تولیدکنندگان قطعات مکمل محصول خود و بقیه اعضای چرخه تولید تا فروش یک زنجیره قانونی و تخصصی در قالب شرکت سهامی عام خوشه ای تشکیل دهد.
  • کسب و کار خانگی از پرداخت عوارض اداری و تجاری مصوب شوراهای اسلامی شهر و روستا معاف است.
  • یک مزیت جذاب دیگر کسب و کار خانگی این است که نیازی نیست دستی به ترکیب و شمایل منزلتان بزنید! به اصطلاح، نیازی به تغییر کاربری ملک مسکونی نیست!
  • نگران سرمایه اولیه نباشید! یعنی خیلی نباشید! کسب و کارهای خانگی، می توانند وام بگیرند، به ویژه وام های قرض الحسنه بانکی و وام از صندوق مهر امام رضا (ع)

در مطلب بعدی، به شرح و بسط قوانین در قالب گام های راه اندازی کسب و کارهای خانگی خواهیم پرداخت.

شما نیز سؤالات و دغدغه های خود را در مورد کسب و کارهای خانگی و کار در منزل در قسمت نظرات زیر مطرح کنید.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران
سمیه سادات غضنفری
20 بهمن 1398

کار دستیم رو چطور منتشر کنم لطفا راهنمایم کنید

    admin
    23 بهمن 1398

    اگر منظورتون محصولات خانگی و دست سازه خودتون هست در سایت، در قسمت ثبت محصول، فرم رو پر کنید

امیرحسین
05 اسفند 1395

سلام من میخوام توی خونه غذای خونگی درست کنم
منظور از غذا پیراشکی سالم هستش
چجوری باید پیگیر کارای مجوز و جا هوایی برای فروش محصولاتی باشم

e-room
14 خرداد 1395

سری جدید هم داره این برنامه؟

    خانه ما
    15 خرداد 1395

    بله تابستان دو سری جدید ساخته میشه به امید خدا

بهناز
12 خرداد 1395

عالی بود منتظر ادامه اش هستم خانم فاطمی عزیز

سعید
11 خرداد 1395

عالی بود
لطفا ادامه بدید و راهنمایی هایی کاربردی در بحثاتون جا بدید

سعید
11 خرداد 1395

عالی بود
لطفا ادامه بدید

پونه
11 خرداد 1395

سلام ، ممنون از برنامه و کانال خوبتون. یه سوال دارم ، من طراح فرش هستم و در منزل کار می کنم ، با این صورت که برای شرکت های فرش ماشینی تولید طرح می کنم . ازکدوم یکی از مزایای کسب و کار خانگی می تونم استفاده کنم؟
ممنون می شم اگر پاسخ بدید.

    اکرم سادات فاطمی
    17 خرداد 1395

    سلام و ممنون از نظرتون دوست عزیز! تا اونجایی که بنده اطلاع دارم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چند سالیه که متولی اجرای طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی شده و یه سایت هم ویژه کسب و کارهای خانگی راه اندازی کردن. نشانی سایت طرح ساماندهی این هست: http://mashaghelkhanegi.ir/ با مراجعه به سایت می تونید شرایط و مزایای قانونی این نوع کسب و کارها رو مطالعه بفرمایید. ضمنا اگر نتیجه اقدامات و تجربیاتتون رو هم در اختیار ما و کاربران و علاقمندان برنامه بگذارید ممنون میشم ازتون. موفق و پیروز باشید.

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

آخرین پست ها

من میگم نره، تو میگی بدوش!

۰۴ آذر ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

قسمت هشتم؛ سفر به دل طبیعت و فرهنگ کردستان

۰۱ آذر ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

دلت نخواد!

۰۱ آذر ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه