برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:
بعد از آنکه بنا به اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، بازگشت کارت سوخت قطعی شد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از امکان اتصال کارت سوخت به کارتهای بانکی نیز خبر داد. خبری که شامل حال افرادی میشود که کارت سوخت ندارند و باید برای ثبت نام کارت جدید اقدام کنند. این افراد میتوانند با انجام چند اقدام ساده، کارت سوخت خود را به عابر بانک متصل کنند.
به گفته محمد آذری جهرمی «۱۰ میلیون خودرو در کشور کارت سوخت ندارند که باید ۳۳۰ میلیارد تومان هزینه برای آن میشد، درحالیکه با استفاده از ظرفیت دولت الکترونیکی و با هماهنگی بین دستگاهی و طرح اتصال به کارت بانکی، این میزان صرفهجویی خواهد شد.«
براساس اطلاعیه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مالکان خودرو یا موتور سیکلت هایی که فاقد کارت سوخت هستند از سوم تا ۲۴ آذرماه فرصت دارند تا برای ثبت نام کارت سوخت اقدام کنند.
همچنین اعلام شده که بهطور کلی چهار روش برای ثبتنام کارت سوخت المثنی وجود دارد:
روش نخست یا همان روش سنتی: ثبت نام مالکان خودرو یا موتور سیکلت فاقد کارت سوخت با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس+۱۰ که از شنبه ۳ آذرماه با ارائه مدارک لازم طبق ضوابط جاری آغاز شده است.
روش دوم: مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه به نشانی www.mob.gov.ir و ورود به گزینه درخواست کارت سوختالمثنی و ثبت اطلاعات که این سامانه از ۵ آذرماه در دسترس عموم قرار گرفته و ثبت اطلاعات در این سامانه رایگان است.
روش سوم: دریافت و نصب رایگان اپلیکیشن خدمات دولت همراه و ورود به گزینه درخواست کارت سوخت المثنی.
روش چهارم: روش جدیدتر، استفاده از کد دستوری #۴* (ستاره ۴ مربع) است که امکان ثبت درخواست از طریق تمامی گوشیهای تلفن همراه اعم از هوشمند و معمولی را از ۷ آذر ماه ایجاد میکند. مالکان خودرو و موتور سیکلت با شماره گیری این کد دستوری می توانند برای ثبت درخواست کارت سوخت المثنی اقدام نمایند. صاحبان بیش از یک دستگاه خودرو یا موتورسیکلت فاقد کارت سوخت برای ثبت نام باید به ازای هر دستگاه، با یک کارت بانکی عملیات ثبت نام را انجام دهند.
افرادی که فاقد کارت سوخت هستند باید برای ثبت نام اقدام کنند و یک کارت بانکی را معرفی کرده تا بتوانند از این کارت بهعنوان کارت سوخت نیز استفاده نمایند.
همانطور که گفته شد، یکی از روش های ثبت نام، ورود به سایت دولت الکترونیک، به نشانی www.mob.gov.ir است. البته متقاضیان باید توجه داشته باشند که چنانچه از این طریق میخواهند برای دریافت کارت سوخت اقدام کنند، باید بر اساس زمانبندی که شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بر اساس شماره تلفن همراه تعیین کرده، به سایت مراجعه کنند.
روش بعدی، استفاده از اپلیکیشن دولت همراه است که متقاضیان میتوانند این اپلیکیشن را از فروشگاههای اینترنتی ایرانی دانلود کنند. نسخه های Android و IOS این اپلیکیشن از چهار منبع قابل دریافت است:
سامانه خدمات همراه دولت (mob.gov.ir)
ایران اپس(iranapps.ir)
کافه بازار (cafebazaar.ir)
اپ استور (appstore.ir)
متقاضیان بعد از اینکه اپلیکیشن مذکور را نصب کردند، باید شماره همراه خود را وارد کنند و با ارسال کد از طریق پیامک شناسایی شوند. سپس کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد کرده و اطلاعات فردی خود را تایید کنند.
در پنجمین مرحله، باید بارکد خودروی خود را که روی کارت خودرو درج شده است، وارد و در نهایت یکی از کارت های بانکی خود را انتخاب کنند. در مرحله آخر با تایید نهایی متقاضی، خدمات سهمیه سوخت به کارت بانکی اضافه میشود و اگر مالک صاحب کارت سوخت باشد، کارت سوخت باطل خواهد شد.
جدول زمانبندی مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه، براساس رقم سمت راست شماره تلفن همراه به شرح زیر است:
بر این اساس، مثلا برای روز چهارشنبه مورخ 7 آذرماه، صرفا برای دارندگان تلفن همراه با شمارهی منتهی به 9، امکان ثبتنام وجود دارد.
طبق تصویر بالا، کافی است بعد از ورود به سایت، روی ثبتنام کارت سوخت کلیک کنید. در صفحهی دوم، برای شما توضیح داده میشود که اعداد مربوط به کد VIN و شماره سریال را که روی کارت مالکیت خودرو (کارت ماشین) وجود دارد، مد نظر داشته باشید. افرادی که مالک بیش از یک خودرو هستند، با یک شماره همراه میتوانند برای تمامی خودروها یا موتورسیکلتهای خود، درخواست کارت سوخت یا اتصال به کارت بانکی دهند.
در مرحلهی دوم، کافی است روی عبارت «قوانین و مقررات را خوانده و تایید می کنم» در پایین صفحه کلیک کنید تا تیک (✔) مربوط به آن، زده شود. سپس روی تایید کلیک کنید تا وارد صفحهی بعد شوید.
حالا، چنانچه شماره همراه شما با زمانبندی مربوطه هماهنگی دارد؛ میتوانید اقدام به ثبت شماره و کد امنیتی داخل تصویر کنید.
در محلهی بعد، کد فعالسازی برای شما پیامک خواهد شد که طبیعتا، باید در قسمت مربوطه وارد شود.
در مرحلهی پنجم، کد ملی و تاریخ تولد وارد میشود که حتما باید مربوط به مالک قانونی سیمکارت باشد. در غیر اینصورت، به صفحهی بعدی دسترسی نخواهید داشت.
در مرحلهی ششم، نوع وسیلهی نقلیه (خودرو یا موتورسیکلت) باید انتخاب شود؛ سپس شماره سریال و کدشناسایی (VIN) مطابق اطلاعات موجود در کارت ماشین، لازم خواهد بود.
مرحلهی هفتم و پایانی، کنترل ظاهری و ثبت نهایی اطلاعات موجود در سایت است. بعد از این مرحله، نیاز به اقدام دیگری از سوی کاربر نیست و صرفا میتوان با مراجعه به قسمت پیگیری دریافت کارت سوخت در صفحهی اصلی سایت، متوجه پاسخ مثبت یا منفی سامانه به درخواست شد. این مرحله، معمولا بیش از ۲۴ ساعت، طول میکشد.
روند فعالسازی کارت بانکی بهعنوان جایگزین کارت سوخت هم، مشابه عملیاتی است که در بالا توضیح داده شد. در این حالت، کاربر باید از طریق صفحهی اصلی سایت، به قسمت ثبتنام کارت سوخت بانکی مراجعه و از مرحلهی اول تا ششم، مطابق آنچه پیشتر گفته شد؛ اقدام کند.
پس از اتمام مرحلهی ششم، کارتهای بانکی متعلق به مالک شماره تلفن همراه، در دسترس کاربر خواهد بود و لازم است یکی از آنها انتخاب شود. در این مرحله، با توجه به اهمیت کارت بانکی مذکور برای استفاده در پمپ بنزین یا دیگر جایگاههای سوختگیری، توصیه میشود از حساب بانکی فعال و کارتی که در دسترس شما قرار دارد، برای ثبت در سایت استفاده کنید.
تمام مراحلی که در این مطلب توضیح داده شد، بهراحتی از طریق اپلیکیشن نصبشده روی گوشی هوشمند، قابل انجام هستند؛ البته بهنظر میرسد که استفاده از اپلیکیشن در مقایسه با سایت، راحتتر است؛ خصوصا در مرحلهی پیگیری کارت سوخت، بینیاز از ثبت مجدد شماره تلفن همراه و کد امنیتی، میتوان از اپلیکیشن مربوطه استفاده کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و پاسخ به ابهامات و سوالات خود میتوانید با شماره ۰۹۶۲۷ (شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی) تماس بگیرید.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:
سلام چطور کارسوخت با کارت بانک تبدیل کند یه لطفا راهنماییم کنید