مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

قوانین مربوط به شارژ ساختمان (هزینه های مشترک)
۰۶ بهمن ۱۳۹۴
53
آپارتمان نشینی

ماده 25 – جهت پرداخت هزینه های عمومی که در این فصل مشخص خواهد شد هر ساله مبلغی توسط مجمع عمومی تعیین می شود.

ماده 26 – کلیه ساکنین مکلّف خواهند بود شارژ ماهیانه را بر اساس مصوبه مجمع، حداکثر تا پانزدهم هر ماه مستقیماً یا توسط سرایدار به مدیر ساختمان تحویل داده و رسید دریافت نمایند.

ماده 27 – پرداخت شارژ مشمول تمامی واحدها خواهد بود و عدم سکونت در واحد دلیلی بر عدم پرداخت شارژ نیست.

ماده 28 – از محل شارژ ساختمان هزینه های زیر قابل پرداخت خواهد بود:
الف- هزینه های مرتبط با سرایدار بر اساس مصوبه مجمع؛
ب- هزینه برق عمومی؛
ج- هزینه آب؛
د- هزینه گاز بر اساس ماده 29 مقررات؛
ه- هزینه تعمیرات و نگهداری؛
و- هزینه گل کاری و نگهداری باغچه ها؛
ز- هزینه لوازم مصرفی نظیر لامپ، مواد شوینده، تجهیزات نظافتی؛
ح- سایر هزینه های ضروری به تشخیص مدیر یا تصویب مجمع.

ماده 29 – هزینه گاز در ماههای گرم سال که رادیاتورها بسته است از محل شارژ پرداخت شده و در سایر ماهها بر اساس فرمول زیر به صورت جداگانه دریافت و پرداخت خواهد شد:
هزینه گاز واحد= (کل هزینه گاز- هزینه آبونمان- هزینه عوارض شهرداری) × ضریب متراژ
ضریب حضور= میزان حضور در دوره تقسیم بر دوره قرائت کنتور
ضریب متراژ= (متراژ واحد×ضریب حضور)تقسیم بر متراژ کل
هزینه گاز سوئیت سرایداری و جمع عوارض عمومی (آبونمان و عوارض شهرداری) به عهده شارژ است.
واحدهایی که در دوره مورد نظر در آپارتمان خود حضور نداشته و رادیاتور خود را نیز بسته اند با اطلاع رسانی به مدیر از پرداخت هزینه گاز در دوره مذکور معاف خواهند بود.

ماده 30 – چنانچه خسارتی به اموال عمومی ساختمان از جانب هر یک از ساکنین یا بستگان آنها وارد شود، آن واحد شخصاً مکلّف به جبران خسارت بر اساس تصمیم مدیر خواهد بود.

ماده 31 – چنانچه به موجب اجاره نامه یا قرارداد خصوصی، پرداخت هزینه های مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن استنکاف نماید، مستأجر می تواند از محل مال الاجاره هزینه های مزبور را پرداخت کند.
در صورتی که پرداخت هزینه های جاری مشترک (شارژ) به عهده استفاده کننده باشد و از پرداخت استنکاف کند، مدیر می تواند علاوه بر مراجعه به استفاده کننده به مالک اصلی نیز مراجعه نماید و مالک محق خواهد بود از محل ودیعه نسبت به پرداخت شارژ اقدام نماید.

ماده 32 – هنگام تخلیه ملک توسط مستاجر یا مالک، برگه تسویه حساب شارژ واحد نیز باید از مدیر ساختمان اخذ شود.

ماده 33 – ازآنجاکه علاوه بر هزینه های جاری برخی از هزینه های عمرانی و سرمایه ای نیز از محل شارژ انجام می شود، نحوه تسویه حساب این هزینه ها فی مابین مالکین و مستاجرین بر عهده ایشان بوده و مدیر تعهدی در این خصوص ندارد.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران
فرشید
26 شهریور 1398

سلام ما در یک ساختمان 10 واحدی یکی از واحدها مستاجر ساکن بوده که در حال حاضر قراردادش تمام شده و میبایست خارج شود ایشان مدعی شده که یک دهم موجودی صندوق ساختمان میبایست به ایشان پرداخت شود در حالی که در صندوق عموما پولی جمع میشود تا خرج تعمیرات و… شود و بسیاری عنوان میکنند پول شارژ بابت استهلاک بخش عمومی بوده و میبایست قدری ذخیره گردد به عنوان مثال اگر فردا لامپی سوخت کسی که دیروز آمده نباید هزینه آن را پرداخت کند واین لامپ چند سال برای این ساختمان کارکرده و از محل باقیمانده شارژهای قبلی میبایست هزینه گردد حال کدوم صحبت درست هست آیا هر کسی موقع خروج از ساختمان میبایست سهمی از موجودی صندوق شارژ دریافت کند؟

جهان جهانی
10 مرداد 1398

سلام.من منزلی فروختم درزمان تخلیه مدیرساختمان سکته مغزی کردپس ازتخلیه یک سری فیشهای پرداختی مثلا آب برق گاز رو جهت پرداخت سهم خودم رو بهم اطلاع دادند. یکی ازساکنین به من گفت شما درشارژ ساختمان یعنی صندوق مبلغ قابل توجهی وجود دارد وبایدسهم خودت رو از صندوق برای پرداختیهایت بگیری امابقیه ساکنین ومدیرساختمان میگویندمبلغی که درصندوق وجوددارد راباید ازخریدار منزل خودم دریافت کنم ونبایدبه صندوق کاری داشته باشم .بنظرجنابعالی درچنین مواردی نبایدصندوق صفرشودومبلغ بنده رو بمن برگردانند واز نو باخریدار جدید وبقیه ساکنین بصورت مساوی شارژ دریافت کنند.لطفا از لحاظ قانونی این مسئله را چطورباید حل کرد.باسپاس فراوان.

کامران
16 تیر 1398

با سلام من در مجتمع ۲۶۵ واحدی زندگی میکنم و در قرار اجاره نامه هزینه محوطه برعهده من نوشته شده، آیا هزینه های عمرانی محوطه هم بر عهده مستاجر خواهد بود یا فقط مصرفی محوطه و سهم عمرانی را باید مالک پرداخت کند علیرغم اینکه در اجاره نامه مشاعات برعهده من نوشته شده؟ با تشکر

من
01 تیر 1398

یکی از همسایگان پارکینگ ندارند و می خواهن که از شارژ کم شود آیا درست است؟ساختمان جنوبی است و از پارکینگ برای رفت و امد استفاده می کنن.

رضا حسنی
29 فروردین 1398

سلام . آیا اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل از پرداخت شارژ معاف هستند ؟ ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمائید

م.
13 فروردین 1398

سلام و خسته نباشید. میخواستم بپرسم که وقتی کسی در آپارتمانش بخاری روشن کند باید پول گاز رو اضافه بدهد؟ البته در خانه شوفاژ داریم ولی گرم نمیکنه. با تشکر.

م.
13 فروردین 1398

سلام خسته نباشید. میخواستم بپرسم اگر کسی تو آپارتمانش بخاری اضافه روشن کنه باید پول گاز اضافه بده؟ البته خونه شوفاژ داره ولی گرم نمیکنه.

شارژ ساختمان برج
21 اسفند 1397

مطمئنا توی یک ساختمان هزینه هایی هست که مربوط به متراژ میشه که اون هزینه ها دو برابر میشه برای شما
برای اطلاعات بیشتر به سایت ما مراجعه کنید

شارژ ساختمان برج
21 اسفند 1397

به نظر من جلسه بزارید و اگر ایشون به شما گزارش ندادن از مدیریت برکنارشون کنید
شارژ ندادن مشکلات را بیشتر میکنه

ريحانه
17 اسفند 1397

سلام میخواستم بدونم اگر مدیرساختمان صورتحساب رو پس از مدتی به ساکنین نشون نده اونا میتونن از پرداخت شارژ خودداری کنند؟

بهرام
15 اسفند 1397

سلام
اگر دریک ساختمان ۵طبقه ی
ده واحدی
یکنفر واحدبغل دست خودرا خریداری و باواحدخود تجمیع نماید
میبایست شارژ یک واحدرابدهد یا دوواحد؟

مهناز
03 بهمن 1397

سلام و خسته نباشید
من در یک مجتمع ٢٩ واحدى ساکن هستم
و پارکینگ ندارم
ایا سرویس و تعمییر درب پارکینک(اتوماتیک) است به من هم تعلق میگیرید یا نه

بهزاد شریفی
01 بهمن 1397

سلام.من واحد خودم رو فروختم و علاوه بر شارژ مبلغی رو هم بابت پس انداز پرداخت میکردم تکلیف مبلغ پس اندازم بعد از فروش چی میشه؟

سمیه جورابلو
26 دی 1397

برای پرداخت هزینه برق عمومی در صورتی ک درب پارکینگ ریموتی است و حق پارکینگ نداشته باشی به چه صورت میباشد؟

ابراهیم
10 آذر 1397

سلام.
ایا مستاجر هنگام خروج از ملک میتواند .مانده حسابی که بابت شارژ دریافت شده رو از مدیر ساختمان دریافت کند؟؟؟

یاسر
01 آذر 1397

سلام درساختمان ۴ طبقه دو واحدی شمالی و جنوبی هزینه تعمیر نم زدگی پشت بام به طبقه ۴ جنوبی برعهده کل مالکین ۸ واحد است یا فقط مالکین طبقات جنوبی باید پرداخت کنند یا فقط برعهده خود مالک طبقه ۴ جنوبی است؟اگر نم زدگی پشتت بام باعث شوددیوارها هم باد کند هزینه آن برعهده کل مالکیت است یا واحدهای جنوبی یا خود مالک؟

محسن جعفری
27 آبان 1397

سلام روز بخیر .
هزینه سرویس آسانسور و بیمه نفرات آسانسور در موقع حادثه بر عهده مالک است یا مستاجر ؟
هزینه خرابی جک پارکینگ و پمپ آب بر عهده مالک است یا مستاجر ؟

حامد کرمی
06 مهر 1397

سلام.
من در یک آپارتمان 5 طبقه زندگی میکنم مدیر اپارتمان از ساکنین خود طبقات است و به کلیه امورات رسیدگی میکند ماعیانه از هر طبقه 30 هزار بابا نظافتچی وسرویس آسانسور میگیرد سوال من این است آیا خود مدیر هم باید پول بدهد یانه؟؟

رضائی
21 شهریور 1397

با سلام آیا مدیر میتواند خود را معاف از پرداخت شارژکند یا پرداخت شامل همه ی واحد ها میشود

فدوي
01 شهریور 1397

سلام. من در یک آپارتمان مستأجر هستم و شارژ ماهیانه واحد خودم رو سر هر ماه منظم پرداخت میکنم ولی مالک واحد شارژ عمرانی یا شارژ سرمایه گذاری رو به مدیریت پرداخت نمیکنه و چون حریف نمیشن من رو اذیت میکنند و اجازه استفاده از امکانات مشترک رو بعضا از من سلب میکنند،در جهت اینکه کمتر اذیتم کنند راهنمایی بفرمایید

مهرداد
13 مرداد 1397

با سلام

من در آپارتمانی 10 واحدی مستاجر هستم ، حدود سه هفته است که آسانسور خراب است و مالکین هنوز جهت رفع خرابی اقدامی نکرده اند و به بهانه های مختلف سر باز می زنند و معلوم هم نیست که چه وقت مشکل برطرف شود ، حالا من باید چه کنم ؟ آیا می توانم به عنوان خسارت مبلغی از کرایه ماهانه ام کم کنم ؟ چند درصد از کرایه باید کم کنم ؟

با تشکر

جوادی
28 خرداد 1397

با سلام
هزینه های مربوط به تعمیر جک درب پارکینگ رو باید چه کسانی پرداخت کنند . ایا واحدهایی هم که پارکینگ ندارند مشمول این هزینه میشوند یا خبر؟

شهرام اردلانی
14 خرداد 1397

باسلام مجدد
اصلاحیه:

بنده گفتم چرافروشنده جسته وگریخته درواحدحضور داشته ،ازش مطالبه حق شارژ نکرده آید. کواخطارکتبی،کو اظهار نامه فضایی و شکایت.
باتشکرواحترام

شهرام اردلانی
14 خرداد 1397

باسلام وخسته نباشید
بنده یک واحدآپارتمان خریداری کردم(اول خرداد97 ).فروشنده شفاها گفت من هیچگونه بدهی بابت شارر وغیره ندارم.الان که معامله انجامی شده مدیران تمان مطالبه بدهی معوقه راازبنده دارد.
بنده درج گفتم من آزا ولی خرداد حق شارژ راپرداخت می کنم وچرادوسال مالک قبلی جسته واریته درواحدامارات.احتراما بوده آرایشان مطالبه حقوق شارژ و…نکرده آید. کد اخطار، که اظفرنامه قضایی وغیرهم
حالامیگند ازشمال کایت میکنیم وتبریک وبرق راولپندی میکنیم.در ضمن در قولنامه ذکر شده است هرگونه بدهیک احتمالیک تاتاریخ فروش به عهده فروشنده است.لطفا در این باره اظهور نظرفرمایید. آیا نمی بابیستی هییت مدیره طی 2 سال گذشته ازمالک قبلیک مطاالبه میگردند. ممنون

قدیره مقصود
08 خرداد 1397

با سلام لطفا بفرمایی
در صورتیکه هریک از واحدها از کنتور اختصاصی برق ،آب وگاز برخوردار باشند و برق و آب مشترک فقط جهت روشنایی مشاعات و آسانسور و شستشوی پارکینگ استفاده شود آیا متراژ هرواحد در تعیین سهم از هرینه های مذکور ملاک است یا به صورت مساوی محاسبه می شود؟ با تشکر

سما
01 خرداد 1397

سلام خوبید من مستاجرم و مدیر آپارتمان شارژو ۷۰تعیین کرده بود الان میخوام بلند شم میگم بیاین اون فیش قبوض رو بیارید حساب کنیم شاید باقی مانده ای باشه میگن نه ما اعضای هییت مدیره تعیین کردیم ۷۰باید بدید نه کم نه زیاد باقی هم نمیاد …بنظرتون درسته؟؟

میثم
27 اردیبهشت 1397

باسلام من یک ماه خونه نبودم یا باید پول اب و شارژ ساختمان رو بدم یا نه. بعد در اسفندماه اکثر اهالی ساختمان فرش هاشون رو جلوی ساختمان شستن این پول اب چطور حساب میشه ممنون میشم جواب بدین

زمهریر
21 اردیبهشت 1397

سلام
واحدی که پارکینگ نداره باید به میزان سایر واحدها شارژ پرداخت کنه.؟
باتوجه به اینکه درب اتوماتیک از برق مشترک استفاده میشه و نظافت حیاط هم از آب مشترک استفاده میشه

احمد
17 اردیبهشت 1397

سلام وخسته نباشید بنده مدیر ساخنمان هستم
یکی از همسایه میگه حساب ساختمان باید طوری باشه که وقتی مستاجری میره از صندوق به او پول پرداخت شود.
ایا این درسته؟

محمد
08 اردیبهشت 1397

با سلام
بنده مدیریت ساختمان هستم . یکی از مالکین واحد خود را فروخته است و مطالبه باقی مانده حق شارژ پرداختی خود را دارد . آیا ایشان می توانند این مطالبه را از مدیریت انجام دهند که باقی مانده حق شارژ خود را که به عنوان باقی مانده صندوق ساختمان از آن نام برده می شود را داشته باشند ؟

محمدرضا بابائی
15 فروردین 1397

لطفا به این سئوال پاسخ دهسد که اگر شارژ مصوب ساختمانی ماهیانه 100 هزار تومان باشد و مثلاً 60 هزارتومان آن هزینه شود آیا در هنگام تخلیه بایستی مبالغ باقیمانده به مستاجر مسترد گردد و یا به عنوان تنخواه ساختمان نزد مدیر ساختمان باقی خواهد ماند. با تشکر

حامد
24 اسفند 1396

سلام من تازه اساس کشی کردم رییس ساختمان میگه شما ۵۰ هزار تومن باید به صندوق بدین موقع تخلیه عودت داده میشه این مبلغ رو باید پرداخت کنم بنده با تشکر

محمدحسن کریم
25 بهمن 1396

با سلام
د ر صورت نشطی آب در لوله کشی ساختمان که منجر شده به اینکه قبض آب واحد بیشتر از مقدار معمول بیاید پرداخت هزینه اضافی قبض آب که قابل توجه هم است به عهدچه کسی است؟

ف. فرهنگی
19 بهمن 1396

با سلام، چند تا سئوال در مورد نحوه محاسبه شارژ و پرداخت آن در شهرک های توریستی دارم
بنده مالک یک قطعه زمین در یکی از شهرک های شمال کشور می باشم و ملک بنده زمین بوده و هیچ گونه خدماتی دریافت نمی نمایم .گویا مجمع عمومی اعضای ساکن در شهرک مذکور، اساسنامه ای تدوین که طبق آن صاحبان زمین ها را نیز مکلف به پرداخت شارژ نموده اند. حال سئوالات بنده بدین شرح است که در صورت ارائه پاسخ قانونی ممنون خواهم شد:
1. آیا قوانین ناظر بر تملک و نحوه تعیین شارژ آپارتمانها قابل تسری به این گونه شهرک ها هم می باشد ؟
2. در صورت عدم مشارکت بنده و اساسا اطلاع از وجود اساسنامه و همچنین عدم سکونت در شهرک مذکور، من هم بایستی همانند و همتراز ساکنین شارژ پرداخت نمایم؟ اگر این چنین نیست طبق کدام ماده قانونی؟
با تشکر

مجید بخارایی
03 دی 1396

با سلام
میخواستم سوال بکنم که چه هزینه هایی مربوط به مالک چه هزینه هایی مربوط به مستاجر میباشد

امیر
06 آذر 1396

مدیر ساختمان از انتشار هزینه ها و نحوه پرداخت انها امتناع میکند.چه کنیم؟؟

    حميرا
    28 آذر 1396

    سلام ،ًمدیر ساختمان از سال ٩٢ از انتشار صورت هزینه ها امتناع میکند چه باید کرد ؟

هدایتی
05 مهر 1396

سلام، میخواستم بدونم، آپارتمانی که خالیه ، نحوه پرداخت شارژ ماهیانه اش چطور محاسبه میشود، آپارتمان نوساز بوده و تخلیه میباشد. ممنون

حمید
13 شهریور 1396

با عرض سلام و احترام بنده مدیریت ساختمان را پذیرفته ام برای یک سال
سوال:آیا انجام گلکاری و اصلاحات باغچه در حد پانصد هزار تومان برای ده واحد متعلق به مالکین است و یا مستاجرین و آیا باید این هزینه را مالک تقبل کند یا مستاجرش ؟
تشکر و مزید امتنان است چنانچه پاسخ بفرمایید

علیرضا سعیدی
14 اسفند 1395

با سلام.
من و مادرم تو یه 4واحدی 50متری زندگی میکنیم و فقط یک اب گرمکن و یک شعله اجاق کوچک داریم (حتی بخاری هم نداریم). کنتور مشترکه و چه نفری (میگن 4 نفرن ولی همیشه میهمان از شهرستان دارن) و چه بر حسب متراژ که حساب میکنیم باز بیشتر از مصرفمون پول میپردازیم و این در حالی هستش که 2تا از واحد ها هرکدام 2بخاری روشن دارن (مجموع 4 تا) و همیشه درب خانه و پنجره هاشون بازه…
ایا کسی میدونه هر بخاری تو سیستم تقسیم نفری چند نفر حساب میشود؟ بی انصافی تا چه حد اخه… یکسره هم مهمون دارن (حدود 15 نفر تو هر واحد!) و هر هفته دارن فرش با اب گرم میشورن. تا کی من میبایست پول گازه دیگرانو بدم؟

    م
    23 مرداد 1396

    لامصب ۱۵ نفر چطوری تو ۵۰ متر جا میشن؟

مهدی
21 بهمن 1395

سلام،من یک واحد آپارتمان دارم که فعلا خالیه آیا باید شارژ پرداخت کنم یا نه،وقتی که نه از آب یا برق استفاده نکرده‌ام.ممنون

حسام
28 دی 1395

با سلام آیا بهت مدیره میتواند برای جبران کرسی بوجه سالیانه و پاداش و عیدی آخر سال ساکنین رو موظف کنن شارژ اسفند ماه را دو برابر بدهم.البته با وجود اضافه کردن 50درصد شارژ از اول سال

حسین
25 دی 1395

با سلام
د ر صورت نشطی آب در لوله کشی ساختمان که منجر شده به اینکه قبض آب واحد بیشتر از مقدار معمول بیاید پرداخت هزینه اضافی قبض آب که قابل توجه هم است به عهدچه کسی است؟

ليلا عباسي
23 دی 1395

با سلام و خسته نباشید هزینه شارژ هرواحد براساس متراژ آپارتمان یا براساس تعداد افرادخانوارمی باشد؟؟ توضیح اینکه یک واحد برای مثال ۳۰۰ متری می باشد و واحدی دیگر ۱۵۰ متری و یاتعدادیک خانوار ۵ نفر وخانواری دیگر ۲ نفر..دراین شرایط هزینه شارژهرواحد چگونه می باشد..باسپاس

عبداله آقائی
01 دی 1395

بادرودوسپاس..هزینه شارژ هرواحد براساس متراژ آپارتمان یا براساس تعداد افرادخانوارمی باشد؟؟
توضیح اینکه یک واحد برای مثال ۳۰۰ متری می باشد و واحدی دیگر ۱۵۰ متری و یاتعدادیک خانوار ۵ نفر وخانواری دیگر ۲ نفر..دراین شرایط هزینه شارژهرواحد چگونه می باشد..باسپاس

مرضیه
26 آذر 1395

در صورتیکه هریک از واحدها از کنتور اختصاصی برق ،آب وگاز برخوردار باشند و برق و آب مشترک فقط جهت روشنایی مشاعات و آسانسور و شستشوی پارکینگ استفاده شود آیا متراژ هرواحد در تعیین سهم از هرینه های مذکور ملاک است یا به صورت مساوی محاسبه می شود؟

علی
03 آذر 1395

ممنون . مفید بود

نیما
16 آبان 1395

درصورتیکه یک واحد آپارتمان خالی از سکنه باشد ایا مدیر اپارتمان می تواند برای هزینه هایی مثل تعمیر درب پارکینگ اتوماتیک و یا آسانسور هزینه ای دریافت کند؟ این در شرایطی است که بنده شارژ ماهیانه را پرداخت مینمایم.
آیا مدیریت میتواند برای درب پارکینگ و آسانسور مطالبه هزینه جداگانه کند؟

    خانه ما
    16 آبان 1395

    قاعدتا کلیه هزینه های عمرانی و تعمیر و نگهداری ساختمان بر عهده مالکان است چه آن ها در واحد خود ساکن باشند و چه ساکن نباشند که در حالت دوم ممکن است اجاره داده باشند و یا خالی از سکنه باشد.

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط