در فصول سرد سال در محیط همسایگی مشکلاتی پیش می آید ناشی از گرم کردن خودروها. برخی از همسایه ها خودروهای خود را ابتدا گرم می کنند و سپس حرکت می کنند. این گرم کردن درجا موجب می شود فضای پارکینگ، آپارتمان و کوچه ها به دود اگزوز خودرو که حاوی گازهای سمی است آلوده شود و این گازها ممکن است تا ساعاتی در محل بمانند و توسط ساکنین تنفس شوند.
چنین کاری با این توجیه انجام می شود که برای سلامت خودرو ابتدا باید موتور را گرم کرد. در ادامه این مطلب به این می پردازیم که این استدلال کاملا برعکس است و این کار برای خودرو مضر است!!! اما جدای از آن، آیا سلامتی انسان ها شامل خانواده خود ما و همسایگانمان ارزشی ندارد؟ آیا به این فکر میکنیم که چقدر بنزین هدر می دهیم؟ و برای تعمیر موتور هم باید هزینه کنیم؟
اصل ماجرا چیست؟ آیا واقعا خودرو به گرم کردن درجا احتیاج دارد؟ بنا به گفته تمام کارشناسان و متخصصان خودرو و خود شرکت های خودروساز، خیر! بلکه اتفاقا باید خودرو در حال حرکت گرم شود تا تمام اجزای متحرک آن بطور یکنواخت گرم شده و آسیب نبینند.
عملکرد موتور به طور ساده اینگونه بیان میشود که سوخت وارد محفظه سیلندر میشود و سپس به همراه هوا و بخار خودش فشرده میشود و در زمان مشخص با جرقه مشتعل شده و پیستونها را به حرکت در میآورد. در روزهای سرد، بخار سوخت به اندازه کافی تولید نمیشود و اشتعال به خوبی صورت نمیگیرد. اما موتور خودروهای جدید (خودروهای انژکتوری) به گونهای طراحی شده که در صورت سرد بودن موتور، مقدار بیشتری سوخت وارد محفظه میکند تا بخار بیشتری تولید شود. حال اگر در این حالت شما خودرو را ساکن نگهدارید، این سوخت اضافی روغن موجود در پیستونها را با خود میشوید و باعث کاهش عمر موتور میشود. اگر پس از روشن کردن خودرو شروع به حرکت کنید، گرمای رادیاتور و خود موتور به چرخش در میآید و محفظه را گرم میکند و سنسور مورد نظر، به طور تدریجی تزریق سوخت را کاهش میدهد. البته بهتر است پس از روشن کردن خودرو در روزهای سرد در ابتدای حرکت فشار زیادی به خودرو وارد نکنیم و با سرعت و دور موتور پایین حرکت نماییم تا عمل گرم شدن به آرامی صورت گیرد.
اما ایده گرم کردن خودرو در حالت ساکن از کجا آمده است؟ در خودروهای قدیمی با سیستم کاربراتوری، سنسور هوشمند تزریق سوخت وجود نداشت و برای گرمتر شدن محفظه و اشتعال بهتر سوخت، نیاز بود که برای مدتی خودرو در حالت ساکن روشن باشد.
پس امروزه قطعا نیازی به گرم کردم خودرو نیست و با اطمینان خاطر می توانیم پس از روشن کردن خودرو حرکت کنیم و دود اگزوز و گازهای سمی را به خورد همسایگان و خانواده خود ندهیم. سوخت کمتری مصرف کنیم و هزینه تعمیرات خودرو را نیز کاهش دهیم.
تجربه شما در این زمینه چگونه بوده است؟ آیا از این موضوع اطلاع داشتید؟ آیا احیانا با یکی از همسایگان خود در این مورد بحث و دعوا کرده اید؟ چه موارد دیگری را سراغ دارید که افراد تصور می کنند کار صحیحی انجام می دهند اما در واقع به خود و دیگران آسیب می زنند؟ نظر خود را در قسمت نظرات زیر بنویسید و این مطلب را برای دوستان و آشنایان خود ارسال کنید.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:
یعنی شخصی که این مطلب را نوشته باید یا هدف خاصی داشته باشد و یا کاملا از تجهیزات مکانیک و خودرو بی اطلاع است . اخه قربونت رادیوتور و چرخش گرما ؟؟؟؟ تا درجه حرارت خودرو به حد مناسبی نرسه اصلا ترموستارت بیاز نمی کند که آب وارد رادیاتور شود … حتما خودرو را تا چند دقیقه درجا گرم کنید . پیستونها و گیتها صدمه می بینه اگر خودرو گرم نشده به حرکت دراید .
تا جای که من اطلاع دارم درستش اینه:
بعد روشن کردن بمدت یک دقیقه درجا روشن بمونه تا روغن موتور کامل در بین تمام قطعات پخش بشه
دوم با حرکت ارام ادامه بدیم تا قسمتی های که با حرکت خودرو عمل پخش روغن انجام میشه (مثلا گیربکس)تا زمانی که خودرو گرم بشه و عمل روغن پاشى کامل انجام بشه (گرم شدن خودرو فقط موتور خودرو نیست بلکه با اهسته حرکت کردن تمام قطعاتی که در حرکت خودرو نقش دارن گرم میشن)
جالب بود….. من خودم همیشه این کار رو می کردم و دو سه دقیقه ای صبر می کردم البته تمام اطرافیان هم همین رو می گویند که باید ماشین گرم بشه…. چقدر خوبه که اطلاعات آدم از یک منبع موثق به روز و صحیح باشد… ممنون