مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

ترفندهای قیمت گذاری فروشندگان، دامی برای خریداران
۰۶ بهمن ۱۳۹۴
3
مشاوره خرید

یکی از اصلی ترین استراتژی های فروشندگان برای جلب مشتری بازی با قیمت کالاست. ارائه قیمت پایین و ارزان برای بسیاری از افراد در هنگام خرید، جذب کننده است و اکثر فروشندگان می دانند که معمولا مشتریان از استراتژی ها و ترفندهای قیمت گذاری اجناس و کالاها اطلاع ندارند، بنابراین از راهکارهای متنوع قیمت گذاری برای کنترل ذهن و نحوه خرید مشتریان استفاده می کنند. در ادامه این مطلب به معرفی 7 شگرد قیمت گذاری که شما را در هنگام خرید به دام می اندازند، می پردازیم!

شگرد قیمت‌گذاری نفوذی

در این روش، فروشندگان برای جذب مشتریان و نفود در بازار، ابتدا قیمت محصول را به‌ طور غیرواقعی، پایین اعلام می کنند. پس از مدتی که کالای مذکور، مورد پذیرش مشتریان قرار گرفت و به اصطلاح در بازار جا افتاد، کم کم بر قیمت محصول افزوده می شود و مشتریان براساس عادت خرید آن کالا، باز هم به خرید خود ادامه خواهند داد.

شگرد قیمت پایین و بالا

حتما بارها با فروشگاه هایی مواجه شده اید که قیمت اجناس آنها به قدری پایین است که باورتان نمی شود. در این شگرد، فروشندگان سود بعضی از اجناس را کم می کنند و آنها را با قیمت کمتری به فروش می رسانند؛ این روند ادامه دارد و پس از مدتی قیمت کالاهای دیگری را کم می کنند بدین ترتیب هم مشتریان با سلیقه های مختلف، به خرید بیشتر تشویق می شوند و هم احتمال مراجعه مجدد آنها برای خرید بیشتر از آن فروشگاه نیز بالا می رود. اما واقعیت ماجرا چیست؟ در این روش فروشندگان، قیمت اجناس خاصی را پایین می آورند و در همان حال، قیمت برخی اجناس دیگر را بالاتر می برند به این امید که مشتریان با خرید اجناس ارزان قیمت، تعدادی از کالاهای گران فروشگاه را نیز بخرند. در این حالت، سطح فروش بالا می رود و سود فروشگاه هم افزایش خواهد یافت.

شگرد سوپاپ اطمینان تخفیف

در بسیاری موارد، قیمت نهایی اجناس بسیار بالاتر از قیمت تمام شده و واقعی آن است. معمولاً قیمت نهایی کالاها با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی مانند هزینه های جانبی تولید و توزیع، محاسبه میزان تخفیف در آینده و تمایل بازار به خرید یک کالای خاص انجام می شود. برای مثال در بازار پوشاک قیمت های افزوده شده به ارزش اصلی کالا چیزی در حدود 35 درصد و در مورد زیورآلات گاهی بیش از 50 درصد افزایش قیمت است. این افزایش قیمت برای بالاتر رفتن میزان سود و کمتر شدن ضرر هنگام اعمال تخفیف بر روی اجناس انجام می شود.

ترفندهای قیمت گذاری فروشندگان، دامی برای خریداران

شگرد قیمت مرزی

حتما تا به حال با فروشگاه ها و ویترین هایی که برچسب قیمت های مرزی دارند، مواجه شده اید. این فروشگاه ها اجناس خود را با قیمت هایی که رقم انتهای آنها 999 یا 900 یا 990 و … است ارائه می کنند. آمار نشان می دهد که چنین اجناسی بیشتر از اجناسی که قیمت رندی دارند، به فروش می روند. در این روش، مبلغ بسیار کمی از قیمت اصلی کالا کم شده که همین مبلغ کم می تواند ذهن مشتری را به سمت خرید، ترغیب کند.

شگرد قیمت متغیر

این روش بیشتر در هنگام خریدهای الکترونیک و اینترنتی استفاده می شود. در فروشگاه های اینترنتی خریداران معمولاً باید حساب کاربری ثبت کنند و از طریق آن خریدهای خود را انجام دهند. گاهی اوقات، فروشگاه‌های اینترنتی، قیمت های کالاها را براساس سابقه خریدهای قبلی و تمایل خریدتان به شما نشان می دهند. برای مثال اگر چندین بار از یک فروشگاه اینترنتی، یک نوع وسیله خاص را خرید کرده باشید، فروشگاه ممکن است با توجه به سابقه خریدتان، قیمت آن کالای خاص را به امید اینکه شما باز هم به آن علاقه مند هستید، کمی بالاتر از معمول نشان دهد. در این صورت خریدار نیز ممکن است متوجه بالاتر بودن قیمت نشود و طبق عادت، کالای مورد نظر خود را خریداری کند.

شگرد قیمت پرستیژ

آیا همیشه در هنگام خرید، قیمت پایینتر را انتخاب می‌کنید؟ در بسیاری موارد، اینطور نیست. در بازار، قیمت برخی کالاها و اجناس خاص، بالاتر از معمول تعیین می شود، خیلی اوقات این مساله به دلیل کمیاب بودن آنها یا هزینه های بالای تولید نیست، بلکه به خاطر تأثیر روانشناختی کالاست. مثلا در مورد کالاهای لوکس مثل عطر و جواهرات، اگر با قیمت پایین عرضه شوند، معمولا تاثیر مثبتی روی خریدار نمی گذارند و خریدار احساس می کند که کالا نامرغوب است یا مشکلی دارد. در واقع در اذهان خریداران جا افتاده که کالاهای لوکس باید قیمت بالاتری داشته باشند. برخی دیگر از خریداران نیز به دلیل محبوبیت و یا پرستیژی که یک برند خاص دارد حاضر هستند بدون در نظر گرفتن ارزش واقعی کالا، پول بیشتری برای آن بپردارند.

شگرد قیمتگذاری خط تولید

احتمالا تا به حال با عرضه کنندگان خدمات یا فروشندگانی مواجه شده اید که خدمات یا محصولات خود را در قالب بسته یا به قول خودشان پکیج های متنوع ارائه می کنند. مثال بارز آن خدمات عروسی و بخصوص آرایشگاه ها هستند. در این حالت، خدماتی که عروس خانم برای آرایش شب عروسی خود به آن نیاز دارد، در قالب 2 یا 3 نوع بسته خدماتی ارائه می شود و نام هایی از قبیل، پکیج معمولی، پکیج ویژه و … بر روی این بسته ها نهاده می شود. جذابیت عناوین و خدمات مندرج در بسته های خدماتی باعث می شود که مشتری حاضر به پرداخت هزینه بالاتر و دریافت خدمات بیشتری باشد. مثلا مواردی مثل “ماساژ” و … شاید برای پکیج عروسی چندان مورد نیاز نباشد، اما قرار گرفتن آن در کنار مواردی مثل “استفاده از موارد آرایشی برند …” می تواند خریدار را به شدت جذب کند و او را وادار به خرید بسته گران تر نماید.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران
جمال الدین نظری
09 بهمن 1397

خیلی نظرات نیک و مفید است

مرسا سیستم
16 مهر 1396

سلام. ممنون مفید بود . دیدم باز شد.

رامین
26 اردیبهشت 1396

ممنون از تهیه کنندگان عزیز محترم نکات مفیدی بود. موفق باشید

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه نودل سبزیجات با نگاهی به فواید و خواص کلم بروکلی

۱۸ اسفند ۱۳۹۹
0

ناگت پیازچه و نان، دستور پخت با نگاهی به خواص پیازچه

۱۷ اسفند ۱۳۹۹
0

طرز تهیه خوراک بلبلی و نگاهی به خواص و مزایای لوبیا چشم بلبلی

۱۳ اسفند ۱۳۹۹
0

دستور پخت کوکوی تره و نگاهی به خواص و عوارض سبزی تره

۱۱ آذر ۱۳۹۹
0

خوراک نودل با مرغ، طرز تهیه و فواید و مضرات

۰۳ آذر ۱۳۹۹
0