مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

نکاتی برای خانه تکانی با بچه ها
۱۸ اسفند ۱۳۹۵
0
خانه داری

خانه تکانی از آن رسم های قدیمی و ریشه دار در کشورمان است که هر سال از نیمه بهمن ماه، همه خانم های ایرانی را به تکاپو وا می دارد. با نزدیک شدن سال نو، انگار نیاز به نو شدن خانه و زندگی هم بیشتر حس می شود و خانواده های ایرانی به تلاش و تقلا برای اجرای این رسم دیرینه می پردازند. اما در کل، خانه تکانی کلی و اساسی، کار آسانی نیست و اگر فرزند یا فرزندان خردسال هم داشته باشید، کارتان چند برابر می شود، چرا که باید همزمان حواستان به امنیت بچه ها و البته تمیزکاری خرابکاری های آنها هم باشد. در این مطلب، به ارائه راهکارهایی برای ساده تر کردن خانه تکانی در کنار فرزندان پرداخته ایم.

چند نکته برای خانه تکانی با بچه‌ها

اگر می توانید ترجیحا فرزندتان را برای چند ساعت به شخص دیگری بسپارید تا در خانه نباشد. اگر هم قرار است خانه بماند، از همسرتان یا هر شخص دیگری برای نگهداری اش کمک بگیرید.

خانه تکانی را در روزهای تعطیل انجام دهید تا همه کمکتان کنند.

برای این که بچه ها کلافه تان نکنند می توانید آن ها را با کارهای کوچک سرگرم کنید. مثلا یک دستمال و شیشه شوی به او بدهید تا مشغول شود.

اگر فرزندتان آن قدر بزرگ است که می تواند کمکتان کند، فهرستی از همه کارها تهیه کنید و با او برای انجامشان مشورت کنید.

تمیز کردن اتاق بچه ها را می توانید به خودشان بسپارید و در نهایت، خودتان کارهای تکمیلی را انجام دهید.

کارها را می توانید به بازی تبدیل کنید؛ مثلا بازی بسکتبال! می توانید از بچه ها بخواهید نشانه گیری کنند و اسباب بازی هایشان را داخل سبد مخصوصش پرتاب کنند! یا موسیقی با ریتم تند پخش کنید و از فرزندتان بخواهید با ریتم تند، اتاق را جارو بزند و … .

برای شستن سرویس های بهداشتی حتما از مواد شوینده بدون بو استفاده کنید. در این قسمت از کار بچه ها را اصلا شرکت ندهید، چون احتمال مسمومیت یا آسیب پوستی برایشان وجود دارد.

کابینت های آشپزخانه را که خالی می کنید، حتما حواستان باشد وسایل خطرناکی مثل چاقو و … را از دسترس بچه ها دور نگه دارید.

اگر از نردبان استفاده می کنید، حتما حواستان باشد که بچه ها در غیبت تان از آن بالا نروند.

مواد شوینده و ضد عفونی کننده را دور از دسترس بچه ها قرار دهید.

زمان تان را طوری تنظیم کنید که مثلا وقت کشیدن جارو برقی با زمان خواب بچه ها تداخل نداشته باشد.

در هنگام نظافت بالکن یا پشت بام خانه، مراقب رفت و آمد فرزندان خردسالتان باشید تا در حین کار و غفلت شما، خطری برای کودک خردسال پیش نیاید. کم ترین خطر، آویزان شدن و لغزیدن کودک از ارتفاع است.

از صبح و قبل از شروع کار، غذای بچه ها را درست کنید تا گرسنه نمانند.

خداحافظی با اضافه‌ها

اگر خانه تان مثل سمساری شده و کلی وسایل نو و کهنه دارید که سال تا سال، سراغ شان نمی روید و به هیچ دردتان هم نمی خورد؛ خانه تکانی فرصت خوبی است که نیم نگاهی به خانه بیندازید و آستین هایتان را بالا بزنید. با دور ریختن زواید از زندگی مان می توانیم راضی تر و راحت تر زندگی کنیم.

خانه تکانی، فرصت خوبی برای مرتب کردن لباس و وسایل بچه هاست. آنهایی که حسابی کهنه شده را دور بیندازید و آنهایی را که قابل استفاده هستند ولی کوچک شده اند را جمع کنید و به یکی از موسسات خیریه بدهید.

خانه تکانی با بچه ها

اکثر خانواده های امروزی، به خاطر تعداد کم فرزندان، وسایل و اسباب بازی های زیادی برای بچه هایشان می خرند که خیلی اوقات، بخشی از آن بلااستفاده می ماند. می توانید در حین خانه تکانی، تمرین انسان دوستی هم با بچه ها داشته باشید! مثلا از آنها بخواهید به میل خودشان، بعضی از اسباب بازی ها و کتاب هایشان را کنار بگذارند تا به خانواده های فقیر یا موسسات خیریه هدیه دهید. این کار، در حین تمرین سخاوت و بخشش، تمرین انتخاب هم برای بچه ها هست و این که متوجه می شوند که نمی توانند پی در پی وسایل جدیدی بخرند و وسایل قبلی را هم در کنارشان داشته باشند و باید از بین آنها بعضی موارد را انتخاب و نگهداری کنند.

نه فقط لباس بچه ها ، بلکه خرده ریزهای غیر ضروری و وسایل اضافی را بدون معطلی دور بریزید.

با ایجاد تغییراتی در چیدمان اسباب و اثاثیه منزل می توانید بر حرکت انرژی در خانه تان تأثیر بگذارید تا اهل خانه به آرامش درونی و رضایت باطنی نزدیک تر شوند.

هر وسیله شکسته، خراب و بی استفاده را بازبینی کنید و شهامت دور ریختن یا تعمیر مجدد یا تغییر دکورش را داشته باشید.

هدایا و وسایلی را که از آن ها خوشتان نمی آید، در کمدهایتان انبار نکنید. آن ها کمترین ضررشان این است که جای شما را اشغال می کنند.

لباس هایی که دوست ندارید و حاضر نیستید بپوشیدشان، ظروف لب پر و غیر مستعمل، ساعت های مچی و دیواری خراب و … را دور بریزید.

آن ها ذهن شما را درگیر می کنند و مثل یک بند نامرئی ، دست و پای شما را می بندند؛ در حالی که فضای ذهن و زندگی ما محدود است و نباید آن را با زباله ها پر کنیم.

اضافه ها را دور بریزید و ببینید چه قدر احساس سبکی می کنید. بهتر است لباس های اضافه و اسباب و اثاثیه قابل استفاده تان را به نیازمندان یا موسسات خیریه بدهید.

منبع: تبیان (با اندکی تصرف و تغییر)

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

آخرین پست ها

قسمت ششم: مهمانی رستمی‌ها

۱۷ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

تجربه اولین فروش خانواده‌های سنندجی

۱۵ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه