مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

معرفی 10 شغل خانگی پر درآمد برای زنان
۰۳ فروردین ۱۴۰۱
0
زندگی به سبک خانه ما کسب و کار خانگی

به قلم: وحیده السادات حسینی

اگر سنتان قد بدهد – که احتمالا نمی دهد! چون ما خانوم ها اساسا علاقه مند به یادآوری روندهای سال های خیلی دور نیستیم آن هم به دلایلی که خودمان می دانیم!! – در زمان های نه چندان دور، زنان برای شاغل شدن سر و دست می شکستند! از طرفی زنان برای شاغل شدن بخصوص در مشاغل و مناصب اداری و دولتی، اغلب می بایست از خانه خارج می شدند و مدت زمان زیادی را در بیرون از خانه سپری می کردند.

البته تجارب زنان در مشاغل بیرون از خانه، گاهی اوقات میزان تمایل آنها به مشاغل تمام وقت و حتی پاره وقت را کاهش می دهد؛ مسایلی از قبیل مراقبت از فرزندان و امور مربوط به مدیریت خانه، دستمزد کمتر زنان در مقایسه با مردان،‌ عدم همکاری مناسب برخی همسران در امور خانه و فرزندان، عدم رضایت از فرهنگ حاکم بر برخی محیط های کاری و … ؛ باز هم هست البته! اما همین ها کافی بوده تا بخشی از زنان به فکر راه های جایگزین دیگری برای کسب در آمد و رشد توانمندی هایشان بیفتند: کسب و کارهای خانگی که همزمان با انجام کارشان بتوانند وظایف و مسؤولیت هایشان را هم به سرانجام برسانند.

بیشتر بخوانید: قوانین کسب و کارهای خانگی

کسب و کارهای خانگی پردرآمد؛ آنچه رؤیا می نمود

راه هایی که اگرچه در ابتدا به رویا می ماند اما به مرور زمان و به مدد پیشرفت تکنولوژی و رشد فضای مجازی و سوشال مدیا، نیاز شرکت ها به دورکاری و علی الخصوص در سالیان اخیر با حضور پررنگ ویروس کرونا، تحقق یافتند: تحققی بسیار پررقابت،‌ چالش برانگیز و مملو از خلاقیت ها و فرصت های رشد برای زنان و دختران و همچنین بهره مندی جامعه از توانمندی ها و شایستگی های بالقوه آنان.

حتماً در دورهمی ها با دوستان و یا زنان فامیل، مثال های زیادی از موفقیت بانوان و دخترانی که می شناسید را گفته اید و شنیده اید. این روزها، چنین بحثی، با توجه به اثرگذاری بر اقتصاد و معیشت خانواده و همچنین اعتماد به نفس بانوان، نقل محافل گشته و البته گاهی -شاید هم همواره- رشک برانگیز می شود.

بیشتر بخوانید: فرایند ثبت و راه اندازی کسب و کارهای خانگی

لذا در این نوشتار برآنیم تا تعدادی از بهترین مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان را به شما معرفی کنیم. احتمالاً خودِ شما آفریننده فرصت کسب و کار خانگی پردرآمد دیگری باشید که در لیست بهترین مشاغل خانگی خواهد درخشید.

10مورد از بهترین مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان

1- مدیریت صفحات فضای مجازی مانند اینستاگرام و یا کانال های فروش

طبیعی است که با وجود کسب و کارهای اینترنتی متعدد که شامل فروش محصولات خانگی و دیگر انواع محصولات کارگاهی و کارخانه ای هستند،‌ چنین خدماتی خواهان بسیاری داشته باشد. در این شغل، شما از نظر تجهیزات، تنها نیاز به اینترنت و موبایل و یا یک لپ تاپ و کامپیوتر دارید و البته علاقه و توانمندی در زمینه مهارت های ارتباطی و نوشتاری. مهارت های نوشتاری برای تبلیغات و معرفی محصولات و مهارت های ارتباطی برای مدیریت ارتباط با مشتریان که اغلب در بررسی و پاسخگویی به پیام ها و کامنت های آنان کاربرد دارد (خوش اخلاقی اینجا خیلی به کار می آید،‌ اخم باز کنید و چهره بگشایید!)

علاوه بر این، بسته به زمان و شرایط تان شما می توانید به صورت همزمان با چند کارفرما هم کار کنید و درآمد بالاتری داشته باشید.

2- تولید محتوا برای صفحات مجازی و سایت ها و نویسندگی

تولید محتوا برای کسانی که در نویسندگی توانمندی دارند و فراتر از آن، خلاق هم هستند،‌ گزینه بسیار خوبی به عنوان یک شغل خانگی پردرآمد و کم دردسر به شمار می آید. برای حضور در چنین شغلی می بایست دامنه کلمات گسترده ای داشته باشید، به ضرب المثل ها و تکه کلام های قدیمی، امروزین و رایج آشنا باشید. مطالعه در زمینه های مختلف نیز یکی از مهم ترین عوامل موفقیت شما خواهد بود چرا که نوشته های شما از آگاهی بخشی بالاتری برخوردار می شود و حرف های تازه تری برای خوانندگان خود دارید.

برای شروع می توانید از نوشتن توضیح یا توصیف محصولات مختلف دیگر کسب و کارها آغاز کنید، به مرور به نوشتن کپشن های اینستاگرامی برسید و کم کم به نوشته های حرفه ای تر همچون خبر، گزارش و مقاله و نهایتا داستان ها بپردازید.

صفحه ای را در اینستاگرام می شناسم که با نویسندگی و تعریف داستان های تاریخی قاجار مخاطبان بسیاری جذب کرد و پس از آن برخی داستان های خود را در قبال هزینه در اختیار خواننده قرار می دهد. ارتباط مناسب با مخاطب، صداقت نویسنده، نویسندگی جذاب و کاملا مشابه با زبان محاوره ای زمان اصلی داستان ها، استناد به اسناد تاریخی و علاقه خود نویسنده که در کارهایش کاملاً جاری است،‌ مخاطب را به وی وفادار کرده است.

3- تولید و فروش محصولات هنری و دست ساز

اثرات و سازه ها و تولیدات هنری زنان،‌ دامنه بسیار وسیعی دارد که مجال اشاره به همه آنها در این مقال نیست! از هنرهای سنتی گرفته تا هنرهای مدرن. از کاشی سازی و سفال گرفته تا گلدوزی و سرمه دوزی تا نقاشی هایی با جدیدترین تکنیک ها و محصولات رزینی.

مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان

در این نوع از مشاغل خانگی، خلاقیت خاص سازنده، بسیار مؤثر است، مشتریان وقتی می بینند سازنده یک محصول، خلاقیت منحصر به فرد خود را که جذاب و جدید و البته ماهرانه هم هست نمایش داده، ‌خواهان آن محصول می شوند. در واقع شما باید سبک خاص خود را ایجاد کنید تا مشتریان خاص خود را داشته باشید.

یک نمونه معروف و البته ساده از چنین کسب و کاری، تولید موادی موسوم به «اسلایم» است که در صورت تولید جنس باکیفیت، همواره مشتریان کودک و نوجوان مشتاق خود را دارد. نمونه دیگر محصولات حصیربافی ست که در کاربردها و اشکال جدیدی تولید شده و به فروش می رسند.

4- ارایه انواع خدمات مشاوره ای و آموزشی تخصصی

خدماتی چون خدمات مشاوره ای (روانشناسی، آموزشی و تحصیلی، سلامتی و رژیم های غذایی، گل و گیاه، مهاجرتی،‌ طراحی دکوراسیون ) و خدمات فنی (طراحی سایت،‌ گرافیک مانند طراحی لوگوها،‌ طراحی سایت ها و اپلیکیشن های موبایل، نرم افزارهای حسابداری) در این دسته از مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان شناسایی می شوند.

بسیاری از کلاس های آموزشی مانند موسیقی، قرآن،‌ نرم افزارهای گرافیکی و حسابداری هم به صورت مجازی و هم حضوری ارائه می شوند و هر یک پس از گذشت مدت زمانی می توانند مشتریان خود را داشته باشند.

5- فروش و بازاریابی آنلاین محصولات

در این نوع از فروش، با معرفی محصولات یا خدمات خود یا دیگران،‌ مشتریان خاص خود را خواهید یافت و البته در این کسب و کار خانگی، جلب اعتماد مشتری و تثبیت آن بسیار اهمیت دارد. خدمات پس از فروش خوب،‌ مرجوعی محصولات معیوب، ارائه محصولات مکمل محصول اصلی و ارائه توضیحات کامل محصول از جمله مواردی است که مشتری وفادار برایتان رقم می زند.

در این نوع از کسب و کار خانگی به قول معروف، دست بسیار زیاد است و می بایست با ایجاد یک یا چندین مزیت رقابتی، نسبت به دیگر همکارانتان، خود را متمایز کنید. برای مثال قیمت های مناسب تر، ارسال رایگان، جوایزی برای مشتریان دائمی یا مشتریان بار اول.

6- خیاطی و طراحی لباس

خیاطی نیز از گذشته تا حالا – با فضای مجازی و بی فضای مجازی – یکی از مرسوم ترین کسب و کارهای خانگی زنان بوده و هست. با همه گیر شدن سوشال مدیاها مثل اینستاگرام و … می توان محصولات را در صفحات ویژه فروش شخصی و یا صفحات فروشندگان دیگر هم به نمایش گذاشت.

البته امروزه خیاط های خانگی با حجم بسیار زیادی از مزون ها باید رقابت کنند که در واقع از شکل تولید خانگی درآمده اند، مزون هایی که انواع متعدد و خلاقانه ای از لباس ها را طراحی کرده و مشتریان را مجذوب هنر خود می کنند. از این رو، راه دیگر در این شغل، همکاری با مزون ها بعنوان خیاط و دوزنده می باشد که در این صورت دردسرهای فروش و بازاریابی را هم نخواهید داشت.

ایجاد اعتماد و مهارت کافی داشتن در این کسب و کار نیز بسیار مهم است،‌ تصویر طنزی به خاطرم هست که عکسی که بعنوان مدل به خیاط نشان داده بودند و عکس لباسی که تحویل گرفته بودند را با هم مقایسه کرده بود،‌ خنده ام را پایانی نبود!! واقعاً راست و درست بود در مورد بعضی از خیاطان معزز! این روزها ولی دیگر آن روزها نیست و خیاطانی که مثال زدیم لاجَرَم و به راحتی از چرخه مشاغل خانگی حذف خواهند شد.

7- تهیه و پخت مواد غذایی در خانه

صفحات بسیاری در فضای مجازی به ارائه انواع کیک ها، نان ها، دسرها،‌ ترشی ها و غذاهای انگشتی می پردازند و هر یک از نهایت خلاقیت و سلیقه به همراه قیمت مناسب بهره می برند و مشتریان زیادی دارند. آماده سازی سبزیجات خام و سرخ کرده و ارایه غذاهای خانگی حتی سوسیس و کالباس ها نیز در همین دسته قرار می گیرند.

مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان

برای بسیاری از مراسم ها مانند شب یلدا، بله برون و عقد و عروسی، کیک های خانگی و دسرها با اشکال متنوع و جدید و به هر شکلی که بخواهید برایتان طبخ می شوند و دیگر با این پاسخ در شیرینی فروشی ها مواجه نمی شوید که: «این کار رو نمی تونیم بزنیم» یا «از آلبوم خودمون انتخاب کنید». دیگر زمان «نمی توانیم و نداریم و همینیه که هست!» دارد به سرعت سپری می شود. در واقع رقابت آنقدر زیاد است که اگر فردی تلاش نکند و یاد نگیرد و رشد نکند به راحتی عقب می ماند.

8- ترجمه و ویراستاری

این مشاغل خانگی که جزو قدیمی ترین کسب و کارهای خانگی بوده، هم اکنون نیز مشتریان خاص و همیشگی خود را دارد. هر چه مهارتتان بیشتر شود و سابقه بیشتری داشته باشید اعتماد مشتریان بیشتری را جلب خواهید کرد.

می دانید نکته جالب برخی مشاغل نظیر این کار چیست؟ این که ممکن است شما کاری را برای کارفرمایتان بر فرض به مدت دو سال انجام دهید اما حتی یک بار هم ملاقات حضوری نداشته باشید و این برای بانوانی که از تردد در شلوغی شهر بیزارند،‌ نیکو فرصتی ست! شاهد مثال: نگارنده این نوشته!

9- نگهداری از فرزندان مادران شاغل

اهمیت داشتن یک پرستار قابل اعتماد برای فرزند، قابل انکار نیست. اگر حوصله و آگاهی لازم را در خصوص نگهداری کودکان داشته باشید، می توانید درآمد خوبی بدست بیاورید، بخصوص که این کار را می توانید در منزل خودتان هم انجام دهید و پذیرای کودکان باشید.

این کار به دلیل آنکه همه حواس و توجه شما را می طلبد و با موجود زنده سر و کار دارید! کمی سخت است اما اگر دستمزد خوبی دریافت کنید و به این کار علاقه مند هم باشید، چرا که نه؟!

خانمی را می شناسم که حدود 25 سال قبل چنین شغلی داشت و حالا فرزندانی که پیش او بزرگ شده بودند، او را مانند مادر خود دوست داشته و به او سر می زنند.

10 – بازاریابی و تبلیغات به سبک اینفلوئنسری

در این روش فرد با توانمندی های مختلف از جمله نویسندگی، عکاسی،‌ تهیه فیلم ها و کلیپ ها از سبک زندگی شخصی خود یا موضوعاتی نظیر آرایش و مد،‌ یا جملات فلسفی و روانشناسی به جذب مخاطب پرداخته و با تبلیغ محصولات دیگران میان مخاطبان نسبتا پرتعداد خود، پورسانت فروش و یا هزینه تبلیغات دریافت می کند.

در این شغل خانگی،‌ داشتن شخصیت،‌ ظاهر و روحیه متناسب با چنین کاری از اثرگذارترین موارد به شمار می آیند. اینفلوئنسر از کلمه Influencer به معنای فرد/ افراد اثرگذار بر جمعی از مخاطبان می آید که معمولاً با ارضای حس کنجکاوی و ایجاد لحظات سرگرم کننده برای مخاطبان، اثرگذاری خود را اعمال می کند.

دو تن از دوستان که خود صفحه فروش اینترنتی دارند (یکی پوشاک و دیگری زعفران) تعریف می کردند که مبلغ بسیار زیادی را برای تبلیغات به این بانوان اینفلوئنسر پرداخت کرده اند و از لیست قیمت بالا و حتی گزاف آنها می گفتند. انصافاً مغزمان سوت کشید!

نکته بسیار مهم در کسب و کار خانگی برای زنان

درست است که انواع متنوعی از مشاغل خانگی برای زنان داریم اما همه آنها پردرآمد نیستند! باید توجه داشته باشیم که علاقه به شغل و توانمندی مرتبط با شغل و تلاش مستمر خود فرد شاغل، از مهم ترین عوامل موفقیت هستند. برخی از کسب و کارهای موفق زنان، سال ها کار کرده اند تا توانسته اند مشتریان وفاداری داشته باشند و حتی گاهی چندین رشته کاری را امتحان کرده اند تا در نهایت به درآمدزایی رسیده اند. خوب است که برای زحمات و تلاش های آنان در این مسیر احترام قائل شویم اما کار خودمان را نیز دست کم نگیریم و پس از شروع کار – هر چه زودتر بهتر- امیدوارانه حرکت کنیم، زمان کافی اختصاص بدهیم و دیگران را با خدمات با ارزش مان که با صداقت و احترام به آنان عرضه می کنیم، شگفت زده کنیم.

تجارب و دانسته هایتان را درباره کسب و کارهای خانگی زنانه با ما در میان بگذارید.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به رسانه های اجتماعی خانه ما بپیوندید:

کانال تلگرام خانه ما
نظرات کاربران

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

آخرین پست ها

قسمت ششم: مهمانی رستمی‌ها

۱۷ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

تجربه اولین فروش خانواده‌های سنندجی

۱۵ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه