مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

کسب و کار خانگی چیست و چه مزایایی دارد؟
۰۸ فروردین ۱۴۰۱
0
زندگی به سبک خانه ما کسب و کار خانگی

کسب و کارهای خانگی از آن دسته مشاغلی هستند که به علت شرایط ویژه‌ای که دارا می‌باشند، امروزه جای خود را بین مشاغل دیگر به خوبی باز کرده و علاقه مندان زیادی را هم جذب خود نموده‌اند. کسب و کارهای خانگی از دیرباز وجود داشته‌اند اما به تازگی جزو مشاغل پر طرفدار و در بعضی موارد پر درآمد قرار گرفته‌اند.

کسب و کار خانگی، همان طور که از نامش پیداست شیوه‌ای برای کسب و کار در منزل است که در این سبک و سیاق از کسب و کار، شما از خانه یا بخشی از آن، به عنوان محل کار، و از امکانات منزل به عنوان تجهیزات کسب و کارتان استفاده می‌کنید که از نظر من، ایده‌ای ناب و اقتصادی است زیرا کار در خانه باعث می‌شود شما از یک فضا برای دو منظور استفاده کنید اما هزینه یک فضا را متقبل شوید.

چرا کسب و کار خانگی؟

امروزه با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، کار و زندگی، بیش از پیش در هم تنیده شده‌اند و همان طور که می‌دانید متاسفانه در حال حاضر برای بالا بردن سطح کیفی خانواده‌ها، یک شغل یا کار کردن یک نفر، جوابگوی هزینه‌های یک زندگی نیست و خب باید هم آقا و هم خانوم یا یک نفر در چند نوبت، کار کند تا به اصطلاح دخل با خرج بخواند. به همین منظور گزینه کسب و کار خانگی، گزینه خوبی است برای مادرانی است که حضور در کنار فرزندان دلبندشان، جزو اولویت هایشان است و یا به عنوان شغل دوم برای آقایانی که می‌خواهند زمان بیشتری را کنار خانواده بگذرانند؛ البته عده‌ای هم شغل اصلی شان همین کسب و کارهای خانگی است و درآمدهای بالایی را نیز از همین سیاق کارها کسب می کنند.

بیشتر بدانید: ایده هایی برای ایجاد کار و درآمد از طریق مشاغل پاره وقت

در واقع خیال نکنید این مدل کسب و کار، جزو مشاغل کم زحمت یا برای افراد ناتوان و ضعیف است بلکه کسب و کاری است که می تواند با برنامه ریزی درست، پول خوبی را به جیب صاحبش سرازیر کند. شغلی که برای شروع، احتیاج به سرمایه هنگفت ندارد و کسب و کاری که پتانسیل و جای رشد خوبی دارد. در حال حاضر کسب و کارهای خانگی نقش مهمی را در چرخه اقتصاد کشور ایفا می کنند که شاید برای خیلی از ما باور پذیر نباشد.

بیشتر بدانید: معرفی 10 شغل خانگی پر درآمد برای زنان

تاریخچه کسب و کارهای خانگی

اگر کمی به عقب برگردیم متوجه می شویم در زمان های گذشته هم مشاغل خانگی زیادی وجود داشتند مانند قالی بافی یا صنایع دستی و انواع هنرهای خانگی و … اما خب الان هم پیشرفته تر، هم کارآمد‌تر شده‌اند و با توسعه اینترنت و فضای مجازی، مورد توجه ویژه مردم در راستای کسب و کار و ایده‌های نو قرار گرفته‌اند.

اینطور که مشخص است غیر از تغییر زمانه، به لطف کرونا! ما قدم بزرگی را در راستای پیشرفت در عصر تکنولوژی برداشته ایم. مثلا چه کسی فکرش را می‌کرد حسنی روز جمعه هم به مکتب برود ؟! یا شما کلی کاغذبازی بی خود اداری را با گذاشتن زمانی کم و چند کلیک ساده بتوانید انجام دهید یا حتی خرید مایحتاج منزلتان را هم مجازی انجام بدهید یعنی نه بقالی برید نه چغالی (از اصطلاحات خانم جان است!) حتی به جای اینکه لخ لخ کنان و با چشم قی کرده، صبح کله سحر برویم نان بگیریم الان با فشردن چند دکمه در رختخواب، نان درب منزل شماست. خلاصه که عصر، عصر تکنولوژی و رقابت است. باید بدویم تا از قافله جا نمانیم!

راست یا دروغِ مزایای کسب و کارهای خانگی

کسب و کارهای خانگی می توانند یک شروع ساده و کم خطر برای کسب و کارهای فردی در آینده باشند. اما قرار نیست ما فقط در مورد مزایای آنها صحبت کنیم و طوری وانمود کنیم که همه چیز گل و بلبل است و پول آسان ریخته و آی بیایید جمعش کنید! نه! این شغل هم مثل همه شغل ها مزایا و معایب خودش را دارد، مثلا همه جا از مزایایی حرف می‌زنند که واقعا وجود خارجی ندارند؛ آزادی و استقلال عمل بیشتر یا منعطف بودن ساعات کاری یا برقراری تعادل بین کار و زندگی یا پایین بودن میزان ریسک و امکان پاره وقت کار کردن و حتی راحت‌تر تربیت کردن کودکان و ….

نه دوست عزیز! بیخود دلتان رو خوش نکنید، از این خبرها هم نیست! به قول خانم جان: «نابرده رنج گنج میسر نمی شود، مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد»! اگر فکر می کنید برای خودتان کسب و کار راه می اندازید و می خورید و می خوابید و بین مریض! اندک کاری هم انجام می دهید و پول پارو می کنید، سخت در اشتباهید!

حالا چندتا از این مزایای رویایی را برایتان موشکافی می‌کنم تا متوجه منظورم بشوید:

می‌فرمایند برقراری تعادل بین کار و زندگی؟ ساعات کاری انعطاف پذیر؟! راستش را بخواهید ایجاد یک موازنه و تعادل منصفانه بین زمانی که برای منزل و بچه ها و زمانی که برای کار در نظر گرفته می شود، خودش کار حضرت فیل هست! حالا شما فکر کنید که این وسط بخواهید یک بچه 4 یا 5 ساله را توجیه کنید که عزیزم من الان سرکار هستم و پیش تو نیستم. یعنی هستم ها اما نیستم! (ای بابا! فکر کنم یک نفر باید بیاید خود مرا توجیه کند!) یا وقتی که در زمان اوج فروش محصولاتتان در سال قرار دارید و نیاز دارید که اعضای خانواده، مشغله شما را درک کنند، یکباره با این جمله ی همسر جان روبرو می‌شوید که خانم چرا شام نداریم؟ چرا در گنجه بازه؟ چرا دم خر درازه؟ و پرسش هایی از این دست!!

مزیت دیگر؛ آیا آزادی عمل و استقلال بیشتری داریم؟ خیر! واقعا اینطور نیست. مثلا چه شما مشتری داشته باشید، چه کارفرما، فرقی نمی کند! هر دو خیال می کنند که شما در خانه بیکارید و هیچ کاری جز انجام سفارش این عزیزان را ندارید. از طرف دیگر هم، اهل منزل هستند که کار و زمانی را که شما برای کار در خانه به آن احتیاج دارید جدی نمی گیرند.

واقعا اگر کمی منصفانه بخواهیم قضاوت کنیم، خیلی از این مزیت ها رویایی بیش نیست! حقیقت این است که کسب و کارخانگی هم مانند دیگر مشاغل، هم مزایا دارد و هم معایب!

مزایای کسب و کار‌های خانگی

یک سری معایب مزیت نما! را طبق تجربه برایتان شرح دادم. حالا قصد دارم به تعدادی از مزیت های این کار البته از نظر خودم اشاره کنم که عبارتند از:

امکان شروع با سرمایه اندک

برای شروع و راه اندازی، شما با یک سرمایه کم می‌توانید کارتان را آغاز کنید و بعد به مرور گسترش دهید.

مدیریت همزمان امور منزل و خانواده و کار

درست است که کار کردن با بچه ها و خانواده در خانه، سخت است اما همین که شما در کنار آنها هستید و زمان‌هایی را می‌توانید با آنها بین کار بگذرانید یا حتی مدیریت نمودن امور آنها توسط خود شما، مزیتی است که قابل چشم پوشی نیست.

انتخاب بازه زمانی مناسب برای کار کردن

میزان و بازه زمانی که برای کار خود در نظر می‌گیرید در اکثر مواقع، به انتخاب شما و متناسب با شرایط زندگیتان می باشد.

تبدیل بحران‌ها به فرصت

اگر به هر دلیلی قادر به خارج شدن از منزل نیستید، اعم از معلولیت های جسمی یا مشکلات اجتماعی یا شرایط خانواده تان یا …، اما دوست دارید دستتان در جیب خودتان باشد، این نوع کسب و کار برای عملی نمودن ایده های شما بهترین روش است.

تبدیل نیروی توانمند بالقوه خانوادگی به بالفعل

اگر خوش شانس باشید می‌توانید روی کمک گرفتن از دیگر اعضای خانواده و توانایی‌هایشان برای پیشبرد اهداف کسب و کارتان حساب کنید.

امکان آزمون و خطا نمودن بین علایق و توانمندی‌ها

در این نوع کسب و کار به علت سرمایه گذاری کم اولیه، شما می توانید به جای یکی، چندتا از علایقتان را پیگیری کنید و بیازمایید و مطمئن شوید که در کدام یک، بیشتر از بقیه تبحر دارید و با ماندن در کدام، شانس موفقیتتان در آینده بیشتر است تا مسیر درستی را برای حرفه‌ای تر شدن انتخاب کنید.

استقلال مالی در هر سنی

اگر به دنبال یک شروع برای استقلال مالی هستید کسب و کارهای خانگی، بهترین شروع یا پله ی پرش برای شما هستند.

فرار از کاغذبازی‌های اداری

مزیت دیگر اینکه در خیلی از کسب و کارهای خانگی، شما نیاز به مجوز و به دنبال آن، کاغذ بازی‌های اداری ندارید.

به دست آوردن اعتماد به نفس و تجربه

در این نوع کسب و کار، توانمندی و هنر شماست که ارزشمند است نه مدرک های دانشگاهی و سابقه کار و داشتن پارتی! به خودتان ایمان داشته باشید و با اعتماد به نفس شروع کنید.

رئیس خودتان هستید

در آخر شما می‌توانید رئیس و کارفرمای خود باشید و برنامه ریزی برای همه چیز، دست خود شماست و باز به قول خانم جان، آقا بالا سر ندارید!

خلاصه که اگر قصد راه‌اندازی یک کسب و کار خانگی را دارید به این نکات توجه کنید و مقالاتی که در رابطه با همین موضوع در سایت بارگذاری شده اند را مطالعه کنید و سپس با برنامه‌ریزی درست قدم در میدان بگذارید.

بیشتر بدانید: فرآیند ثبت و راه اندازی کسب و کارهای خانگی

اگر شما هم مزایا یا معایبی از این نوع کسب و کار می شناسید یا تجربه‌ای در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به رسانه های اجتماعی خانه ما بپیوندید:

کانال تلگرام خانه ما

نظرات کاربران

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

آخرین پست ها

قسمت ششم: مهمانی رستمی‌ها

۱۷ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه

تجربه اولین فروش خانواده‌های سنندجی

۱۵ آبان ۱۴۰۳
0
اخبار مسابقه